În urma apelului lansat de organizația Salvați Copiii și cadrele medicale de la Maternitatea Polizu din București, mai multe companii și persoane fizice au răspuns prompt și au donat, într-o lună, suma de 1,5 milioane de euro. Această sumă reprezintă jumătate din fondurile necesare pentru reabilitarea completă a maternului, informează Agerpres. Campania vizează colectarea a 3 milioane de euro, pentru a acoperi costurile lucrărilor de renovare și dotare cu aparatură modernă la trei secții medicale esențiale: Terapie Intensivă, Blocul Operator și Obstetrică-Ginecologie 4.
Pentru reabilitarea celor trei secții, Maternitatea Polizu mai are nevoie de 1,5 milioane de euro
Renovarea acestor secții este un proiect ambițios, având în vedere că ultimele intervenții majore la Terapie Intensivă și Blocul Operator au avut loc acum 40 de ani. Dotările și tehnologiile actuale au un rol vital în asigurarea calității actului medical, în special în cadrul secțiilor care se ocupă de intervenții critice și complexe.
Conf. dr. Daniela Oana Toader, managerul spitalului, a subliniat importanța acestor modernizări, explicând că „modernizarea secțiilor, progresele tehnologice care implică echipamente performante și proceduri delicate, salvatoare de viață, dublate de profesionalismul echipei medicale pasionate și dedicate, sunt vitale pentru micuții pacienți și pentru pacientele noastre”.
Pentru a susține acest proiect, un grup de artiști s-a implicat activ în campania de strângere de fonduri, intitulată „Cântec de leagăn pentru Polizu”, aducând astfel un sprijin semnificativ în eforturile de finalizare a lucrărilor de reabilitare.
Blocul Operator al Maternității Polizu gestionează anual 3.200 de intervenții chirurgicale, dintre care peste 1.200 implică un grad ridicat de complexitate. Totodată, secțiile de Terapie Intensivă și Bloc Operator se ocupă de aproximativ 5.000 de paciente în fiecare an. Pe lângă acestea, maternitatea găzduiește cea mai mare secție de terapie neonatală pentru prematuri din România. Anul trecut, în cadrul acestei secții, s-au născut 321 de copii prematuri, 5,3% dintre aceștia aflându-se la limita viabilității. Unul dintre cele mai remarcabile cazuri a fost cel al unui prematur care a supraviețuit, deși cântărea doar 540 de grame la naștere.
Prin mobilizarea societății și prin eforturile colective, proiectul de reabilitare a Maternității Polizu reprezintă nu doar o necesitate stringentă, ci și un simbol al solidarității în sprijinul sănătății mamelor și nou-născuților din România.
Donează
Prin SMS
- 2 euro lunar, la 8844, cu textul SALVEZ
Online