O veste cumplită a îndoliat lumea artistică din România în noaptea în care creștinii au sărbătorit Învierea Domnului. Actorul Alexandru Georgescu, cunoscut de colegi și public drept Johny Georgescu, a trecut la cele veșnice în Sâmbăta Mare, la vârsta de 76 de ani. Fost actor al Teatrului Național din București și colaborator al mai multor proiecte de televiziune, printre care și popularul serial Las Fierbinți, Alexandru Georgescu a fost o prezență discretă, dar esențială, în peisajul cultural românesc din ultimele decenii.

Confirmarea dispariției sale a venit din partea unui apropiat și coleg de breaslă, Mihai Mălaimare, care a anunțat pierderea pe rețelele de socializare. „Nu vreau să stric nimănui seara asta minunată, așa că strig în mine cât de încet pot ca să mă aud doar eu, că bunul meu prieten, Johny Georgescu, actor al Teatrului Național din București s-a stins acum o oră! Să-l odihnească Bunul Dumnezeu!”, a scris acesta, iar reacțiile pline de durere ale celor care l-au cunoscut nu au întârziat să apară: „Ce veste tristă”, „Am imprimat cu el un spectacol la Teatru Radiofonic acum câtva timp”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
Născut pe 21 ianuarie 1948 în orașul Pitești, Alexandru Georgescu și-a dedicat întreaga viață artei teatrale. De-a lungul unei cariere impresionante, întinse pe mai bine de 40 de ani, a demonstrat o capacitate rară de a traversa cu naturalețe registrele comediei și ale dramei, fiind admirat pentru abilitatea de a se adapta atât pieselor clasice, cât și celor moderne.
În ultimii ani, a fost distribuit în spectacole precum „Opera de trei parale” (2024) și „Ultima cafea cu Iuliu Maniu” (2023), în care publicul l-a putut redescoperi în roluri de impact. Totodată, el a oferit interpretări remarcabile în piese celebre precum „Tartuffe”, „Revizorul”, „Apus de soare” și „D-ale carnavalului”, contribuind decisiv la succesul acestor producții.
A avut o carieră solidă pe scena Teatrului Național din București, acolo unde a fost considerat un actor de referință. A lucrat cu regizori de marcă, precum Ion Caramitru, Andrei Șerban sau Alexandru Tocilescu, fiecare dintre ei apreciindu-i profunzimea jocului scenic și profesionalismul.
Deși nu a fost în prim-planul vieții mondene, Alexandru Georgescu a fost o prezență extrem de respectată în comunitatea artistică. Moartea sa lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat, fie din sala de teatru, fie din proiectele televizate la care a contribuit.
Lumea artistică îl pierde pe Alexandru Georgescu în cea mai luminoasă noapte a anului, o ironie dureroasă care subliniază cu atât mai mult impactul plecării sale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
