Raisa Ladin, soacra celebrei actrițe Ecaterina Ladin, cunoscută pentru rolul Dalidei din serialul popular „Las Fierbinți”, se află în mijlocul unui scandal judiciar major. Ea este acuzată de o înșelăciune de proporții, evaluată la suma impresionantă de 800.000 de euro. Această afacere complicată implică falsificarea de documente și inducerea în eroare a unor părți implicate.
Soacra Dalidei din „Las Fierbinți”, Raisa Ladin, Confruntată cu Acuzații Masive de Înșelăciune
Luna aceasta, Raisa Ladin a fost chemată în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor grave care i se aduc. Compania care a căzut victimă înșelăciunii nu se limitează doar la solicitarea sancțiunilor penale împotriva acesteia, ci dorește și recuperarea sumei semnificative pe care Raisa Ladin a obținut-o prin intermediul falsificării documentelor.
Detalii ale acestui caz au fost furnizate anterior de Poliția Română, cu mai bine de jumătate de an în urmă. Potrivit acestor informații, ancheta a dezvăluit că Raisa Ladin, în vârstă de 54 de ani, ar fi încercat să-și atribuie în mod fraudulos calitatea de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale. Ea ar fi falsificat documente pentru a induce în eroare mai multe persoane fizice și juridice, determinându-le să încheie acte oficiale în scopul înstrăinării patrimoniului activ al societății respective.
„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că o femeie, în vârstă de 54 de ani, și-ar fi atribuit în mod fraudulos calitatea de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, apoi ar fi întocmit în fals documente, determinând mai multe persoane fizice și juridice să încheie acte oficiale, cu scopul de a înstrăina patrimoniul activ al societății comerciale. Astfel că bănuita ar fi indus în eroare două persoane, cumpărători de bună-credință, cât și un notar public, prin atribuirea în fals a calității de proprietar al două imobile, situate în Sectorul 2, determinând în acest sens societatea notarială să autentifice un contract de vânzare-cumpărare ce are ca obiect înstrăinarea celor două imobile. Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul creat este de aproximativ 800.000 de euro”.
Mai precis, Raisa Ladin este suspectată că a indus în eroare două persoane, care au cumpărat de bună-credință două imobile situate în Sectorul 2 al Bucureștiului, atribuindu-și în mod fals calitatea de proprietar al acestor proprietăți. Această acțiune a determinat o societate notarială să autentifice un contract de vânzare-cumpărare pentru cele două imobile în cauză. Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 800.000 de euro.
De asemenea, trebuie menționat că Raisa Ladin nu se află la primul contact cu legea. Ea este implicată și într-un alt dosar în care este acuzată, alături de fiii săi, de o altă infracțiune de amploare, evaluată de către DIICOT la suma de 70 de milioane de lei.
Citește și: Tragedie în Dâmbovița: Două fetițe de 6 și 13 ani, descoperite moarte alături mama lor
Conform DIICOT, grupul infracțional organizat la care Raisa Ladin și fiii săi sunt acuzați că a indus în eroare o unitate bancară din România și a determinat factorii de decizie ai acesteia să aprobe plăți în valoare totală de 70.156.151,72 lei. Acești bani au fost transferați din conturile clientului băncii către conturile membrilor grupului infracțional organizat sau către alte conturi controlate de aceștia.
„Acționând în această modalitate, grupul infracțional organizat a indus în eroare unitatea bancară din România și a determinat factorii de decizie ai acesteia să aprobe în lunile noiembrie și decembrie 2021 plăți în valoare totală de 70.156.151,72 lei, din conturile clientului băncii în conturile membrilor grupului infracțional organizat sau în alte conturi controlate de aceștia”.
Raisa Ladin se confruntă acum cu serioase consecințe legale în ambele cazuri, iar soarta sa în fața instanței va avea un impact semnificativ asupra vieții sale personale și profesionale. Cazurile sale au fost și continuă să fie subiecte de interes major în media și vor fi supravegheate cu atenție de către opinia publică pe măsură ce procesele judiciare se desfășoară.