Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Dezastru la Mecca din cauza căldurii: 1.081 de pelerini morți, la 51,8 grade Celsius!

Foto: pixabay.com

Mecca, Arabia Saudită – Bilanţul morţilor la marele pelerinaj musulman desfăşurat în condiţii de căldură extremă în Arabia Saudită a depăşit 1.000, conform unui bilanţ întocmit de AFP și citat de Știrile ProTV, bazat pe date furnizate de diverse ţări.

Ritualurile din acest an s-au desfăşurat sub temperaturi foarte ridicate, atingând un maxim de 51,8 grade Celsius la Marea Moschee din Mecca, cel mai sfânt oraş al islamului.

Citește și: Prăpăd cutremurător în Arabia Saudită: Temperatura de 51,8 grade Celsius a omorât peste 550 de pelerini la Mecca!

Un diplomat arab a declarat joi pentru AFP că 58 de morţi suplimentare au fost înregistrate în rândul pelerinilor egipteni, ridicând astfel numărul total al cetăţenilor egipteni decedaţi la 658. Potrivit diplomatului, 630 dintre aceşti pelerini nu aveau autorizaţie oficială pentru a participa la pelerinaj.

Situaţie Alarmantă: Peste 1.000 de Decese Raportate

În total, 1.081 de morţi au fost semnalate de aproximativ zece ţări, prin intermediul unor comunicate de presă sau diplomaţi implicaţi în operaţiunile de căutare a victimelor. Anual, zeci de mii de credincioşi încearcă să participe la pelerinaj fără să deţină permisele necesare, emise în funcţie de cote şi care implică costuri considerabile.

Foto: pixabay.com

La începutul lunii iunie, Arabia Saudită anunţa că forţele sale de securitate au respins la Mecca peste 300.000 de pelerini neînregistraţi. Cu toate acestea, se pare că un număr mare de pelerini clandestini au reuşit să participe la ritualuri în condiţii extrem de grele.

O Căldură Nemiloasă

„Oamenii erau obosiţi din cauză că au fost urmăriţi de forţele de securitate înainte de ziua ritualului pe Muntele Arafat (sâmbătă). Erau epuizaţi,” a declarat joi un diplomat arab, sub protecţia anonimatului, pentru AFP.

Conform acestui diplomat, căldura extremă este principala cauză a deceselor în rândul pelerinilor egipteni, provocând complicaţii legate de hipertensiunea arterială.

O Provocare Anuală

Pelerinajul anual, cunoscut sub numele de Hajj, atrage milioane de musulmani din întreaga lume. Autorităţile saudite sunt sub presiune constantă pentru a gestiona în siguranţă mulţimile uriaşe şi pentru a preveni tragedii similare. În pofida măsurilor de securitate stricte şi a eforturilor de a limita numărul pelerinilor neînregistraţi, tragedia din acest an subliniază provocările continue ale organizării acestui eveniment religios major.

Imahine cu rol ilustrativ / Foto: pixabay.com

Eforturi de Ajutor și Suport

Autorităţile continuă să ofere suport familiilor victimelor şi să investigheze circumstanţele exacte ale deceselor. Între timp, se fac eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi condiţiile de siguranţă pentru viitoarele pelerinaje.

Citește și: Șoc în rândul credincioșilor la nivel mondial: Pastor celebru și influent a recunoscut că a abuzat sexual un copil!

Tragedia de la pelerinajul din acest an evidenţiază necesitatea unor măsuri de siguranţă şi organizare şi mai riguroase pentru a preveni astfel de incidente în viitor. În timp ce pelerinii se adună pentru a-şi îndeplini îndatoririle religioase, siguranţa şi binele lor trebuie să rămână o prioritate absolută.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Externe

Vineri, uraganul Helene a lovit cu o forță devastatoare sud-estul Statelor Unite, provocând inundații masive și lăsând un peisaj de haos în urma sa....

Actualitate

Un cumplit accident rutier petrecut pe DN 2B, în apropierea localității Lacu Sărat, a curmat viața a doi bărbați, unul de 24 de ani...

Știință

Vara anului 2024 marchează un punct de cotitură în istoria climatică globală, stabilind un nou record absolut al temperaturilor ridicate, în timp ce lumea...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de Cod Galben pentru estul României, cu accent pe județele Galați și Tulcea, unde...

Meteo

Într-un context global marcat de schimbări climatice accentuate, meteorologii din România au emis un avertisment alarmant: luna septembrie devine a patra lună de vară....

Actualitate

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la ghețarul de la Scărișoara, cel mai mare bloc de gheață subteran din România, care se...

Actualitate

Comunitatea din Bumbești-Jiu este în stare de șoc după decesul tragic al Alinei Popescu, o afaceristă în vârstă de 42 de ani, patroana renumitului...

Meteo

Un val neobișnuit de căldură va afecta România în următoarele patru săptămâni, conform prognozei actualizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile vor fi...