Ii cumperi copilului tău cel mai nou tip de smartphone, cel mai bun laptop, cele mai noi jocuri și crezi că dacă stă și butoneaza toată ziua, sigur va avea un viitor strălucit! Ești sigur însă că așa este?! Ești conștient de ce faci și știi pentru ce îl pregătești cu adevărat?
Ispitele la care este supus omul modern nu sunt, de cele mai multe ori, nici vizibile, nici ușor sesizabile, nici puține și nici noi. Și când folosesc cuvântul „ispite”, v-aș ruga să vă gândiți la sensul profund al cuvântului, acela de tentație spre un lucru care, în final, este dăunător omului nu doar în sens duhovnicesc, ci și în sensul laic. Fac această precizare pentru că schimbările care au loc în lume, sub ochii noștri, nu îi afectează doar pe ortodocși, ci pe toată lumea – și nu în sens pozitiv.
Citește și: Diana-Maria Brăgaru: Falsa superioritate a Inteligenței Artificiale, noua metodă de lobotomizare în masă
Lumea a evoluat nu atât datorită oamenilor cuminți, obedienți și muncitori, ci mai mult datorită celor care au avut minți scormonitoare și și-au dorit să afle, să învețe lucruri noi și să găsească modalități prin care să își ușureze viețile lor și pe ale altora.
Un lucru care, în esență, nu este rău în nicio accepțiune, nici socială și nici religioasă.
Însă, ca orice dorință a omului lipsit de măsură, acolo unde se exagerează, orice lucru și toate lucrurile pot deveni dăunătoare.
Inventarea mașinii de către om nu a fost în esența ei, criminală
O societate în care omului îi rămâne mai mult timp pentru sine însuși, pentru familia lui și pentru a-și dezvolta mintea și a crește pe toate planurile a fost dezideratul celor mai mari gânditori ai lumii din cele mai vechi timpuri.
Doar că într-un moment, care pare să coincidă cu ruperea omului modern de Dumnezeu și Biserică, omul a fost tentat și a început să folosească mașina într-un mod nociv: mașina nu doar că îi ia de la gură pâinea de zi cu zi, ci a fost pusă să îi înlocuiască creierul, inima, sufletul.
Pericolul care rezidă în folosirea excesivă a mașinii are consecințe directe care își arată deja rezultatele.
Copiii expuși îndelung la tehnologie de la cele mai fragede vârste nu sunt mai inteligenți și nici mai creativi, așa cum s-a presupus că vor deveni tinerele generații.
Dimpotrivă, impactul tehnologiei asupra tinerilor s-a tradus printr-o întârziere severă a dezvoltării lor psihomotorii, a coordonării mână-ochi, a abilităților de vorbire, de comunicare, a reducerii periculoase a abilităților sociale, a dificultăților majore de integrare în comunitate, a obiceiurilor alimentare nesănătoase, a creșterii alarmante a numărului de tulburări psihice – de la creșterea numărului copiilor cu deficit de atenție la creșterea numărului de copii agresivi, violenți, lipsiți de empatie, incapabili să interacționeze într-un mod sănătos unii cu alții, incapabili să aibă alte emoții în afară de furie sau plăcere generată artificial.
Acest pericol al utilizării excesive a mașinii nu este o amenințare care va avea loc în viitor.
Chiar în acest moment, milioane de părinți au cedat deja rolul de educatori și formatori ai propriilor lor copii mașinii. Ecranele din fața copiilor voștri, pe care aceștia își plimbă degetele, sunt mașini. Mașini care lucrează având în spate o formă de Inteligență Artificială.
Exact în aceste momente în care citiți aceste rânduri, educația tinerelor generații este făcută de AI. Poveștile sunt spuse de AI, fie că sunt auzite de pe o platformă, că sunt redate de pe un ecran sub formă de film, desen animat sau lecții ținute în fața calculatorului de către profesori care îndeamnă elevii să își ia notițe tot folosind tastatura. În acest ritm, următoarele generații nu vor mai fi capabile de a face altceva cu mâinile decât să își gliseze degetele pe un ecran.
Aceste lucruri se întâmplă cu majoritatea. Părinții sunt încântați că cei mici au ocupație și nu îi mai bat la cap cu întrebări, copiii sunt absorbiți de o lume frumos colorată, unde pot fi cine îi lasă mașina să fie, imaginația lor fiind îngrădită de seria de opțiuni pe care tot mașina le-o pune la dispoziție, învățându-i să gândească exact ca ea – limitat, închistat în tipare prestabilite.
Aceiași părinți care nu vor oră de Religie „pentru că religiile spală pe creier și Dumnezeu este o invenție prin care se controlează masele”, ca să folosesc cel mai comun și penibil argument al celor care „nu vor să își expună copiii la Dumnezeu”, aceiași părinți care declară că vor ce e mai bun pentru copiii lor, îi lasă pradă mașinii. Mașină care le schingiuiește personalitatea, mașină care le amputează spiritul creator, mașină care nu le stimulează gândirea critică – cu doar le ține mințile într-un țarc suficient de mare încât să le provoace plăcere și să le dea satisfacții futile fără nicio utilitate reală în viața de zi cu zi. Mașină care îi nu îi învață să fie oameni, ci îi dresează spre a fi sclavii perfecți.
Citește și: Diana-Maria Brăgaru: Cum funcționează imbecilizarea maselor
Mai mult decât atât, când părinții care sunt convinși că așa susțin progresul și creează premizele unui viitor mai bun, că ei fac parte dintr-o pătură superioară „înapoiaților cu mentalități de Ev Mediu”, adevăratele elite, plutocrații și omnipotenții mondiali își educă și instruiesc copiii în medii în care tehnologia este INTERZISĂ, în școli care pun accent pe abilități fizice și psihice absolut independente de mașini.
În timp ce pretinșii deștepți și bogați contemporani își arată superioritatea cumpărând cele mai noi și mai scumpe haine și gadgeturi pentru copiii lor, adevărații stăpâni ai lumii își învață copiii cum să devină lideri și cum să îi conducă pe copiii proștilor care au aderat „curentului progresist”.
Primii cyborgi s-au născut deja și sunt printre noi. Pentru că deși nu au încă componente cibernetice implantate fizic în corpurile lor, ei funcționează doar cu ajutorul mașinii. Pentru că fără mașină, intră în colaps…
Puteți afla mai multe lucruri interesante vineri seara, la ora 21:30 (ora României), în emisiunea Părintelui Bogdan Florin Vlaicu , care îi va avea invitați pe Profesor Universitar Doctor Inginer Stefan Trausan-Matu, Profesor Doctor Inginer Florin Pop și pe prea-iubitul nostru Părinte Arhimandrit Mihail Stanciu de la mănăstirea Antim din București, doctorand în teologie la Tesalonic și inginer.
Subiectul este inepuizabil – legăturile între Inteligența Artificială, transumanism, implantarea cipurilor în creier și iluzia transferului minții umane într-un calculator.
Cursul va fi disponibil și pe site-urile conservatoare de știri AZNews.ro și ActiveNews și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Zoom.