Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Fenomen uluitor la Cluj: Ce spun specialiștii de culoarea norilor de deasupra orașului

Foto: Facebook Bogdan Bob Radulescu

Un fenomen atmosferic neobișnuit a captat atenția locuitorilor din Cluj-Napoca. Cerul a fost acoperit de nori roz, iar sute de oameni au imortalizat acest spectacol și au distribuit imagini uluitoare pe rețelele de socializare.

Advertisement

Cerul roz din Cluj: Explicația științifică a unui fenomen uimitor

Fenomenul a stârnit interesul publicului, cu mulți localnici încântați de peisajul deosebit. Pe o rețea de socializare, actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu a împărtășit imaginile captivante, comentând: „Unele panorame sunt prea minunate ca să le pui vertical, pe story. De asta le împărtășești cu toată lumea. Bună dimineața de la Cluj. Să vă faceți ziua cât se poate de bună, că arată bine la început!”.

Advertisement

Citește și: Este obligatoriu pentru toți românii care stau la casă! Poliția a început să dea amenzi usturătoare în toată țara!

Meteorologii au oferit o explicație pentru acest fenomen aparent neobișnuit, subliniind că cerul roz poate fi asociat cu interacțiunea luminii solare cu particulele de apă din atmosferă. Lumina solară conține o gamă variată de lungimi de undă, iar în anumite condiții, această lumină poate fi difuzată într-un mod care creează efectul de cer roz.

Foto: Facebook Bogdan Bob Radulescu

Meteorologii au mai precizat că astfel de fenomene nu sunt extraordinare din punct de vedere meteorologic și pot apărea în diverse condiții. Prezența unei cantități mai mari de molecule de apă în atmosferă sau tipurile specifice de nori pot contribui la intensificarea culorii cerului.

Citește și: Tren în flăcări, aflat în mișcare în Bistrița-Năsăud: Eforturile de stingere a incendiului sunt în plină desfășurare

În concluzie, cerul roz din Cluj a reprezentat un exemplu uimitor al modului în care condițiile atmosferice pot crea fenomene vizuale spectaculoase. Chiar și în cele mai obișnuite zile de iarnă, natura ne surprinde cu frumusețea sa, amintindu-ne că lumea înconjurătoare este plină de minuni de descoperit.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Externe

Într-o demonstrație rară de frumusețe naturală, cerul nopții din Ucraina s-a luminat în tonuri de roz, datorită unei aurore boreale neobișnuite, fenomen rar observat...