În ultima sa ieșire mediatică, Moise Guran pare să fi abandonat ultimele pretenții de neutralitate jurnalistică, devenind purtător de cuvânt al unei retorici care servește interesele globaliste.
Moise Guran și valsul său cu globaliștii: o lecție deschisă despre cum să minimalizezi temeri în stil grandios
Declarațiile recente ale lui Guran pe Facebook, în care discreditează temerile publicului privind limitarea tranzacțiilor cash ca fiind inspirate din tactici naziste, au aprins furia internauților.
Citește și: Umilință pentru Irina Loghin, icoana muzicii populare. A fost forțată să părăsească scena la Iași!
Această poziție radicală îl plasează pe Guran în tabăra celor care, în loc să discearnă și să reflecteze nemulțumirile cetățenilor, preferă să le eticheteze, să le minimalizeze și să le batjocorească. Criticat pentru ignorarea semnalelor de alarmă privind drepturile individuale și libertățile civile, Guran devine astfel imaginea unui jurnalism care pare să fi pierdut contactul cu baza sa, alegând în schimb să cânte în corul globaliștilor.
„Este incredibil cât timp risipesc românii cu o falsă dezbatere – aia cu interzicerea numerarului. Bineînțeles că nu poate fi interzis, bineînțeles că este o temă inventată pentru campania electorală, o spaimă ridicolă (foarte apropiată de cea cu card=drac citit invers) pentru minți împuținate și paranoide și, bineînțeles, limitarea tranzacțiilor cash a picat mănușă, dacă nu cumva a fost anticipată.
Indiferent că cineva a știu sau nu că guvernul va încerca să limiteze tranzacțiile cu cash, constructul de comunicare, prin augmentarea unor spaime preexistente și indicarea unui vinovat, este de inspirație nazistă.”
Citește și: Dana Budeanu: Cashul e sfânt, e Dumnezeu. Mi-ar plăcea să iau toți banii din bancă și să dorm pe ei