Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Moment rar surprins la Reședința Patriarhală: Colindul care a adus zâmbetul pe chipul Patriarhului Daniel / VIDEO

Într-un moment rar și emoționant, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a fost surprins zâmbind la concertul tradițional de Crăciun intitulat „Răsăritul cel de Sus”, desfășurat sâmbătă seara la Reședința Patriarhală. De obicei cunoscut pentru sobrietatea și seriozitatea sa, Preafericirea Sa a fost vizibil încântat de interpretarea psalților din Grupul Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române.

Advertisement

Patriarhul Daniel surprins zâmbind în timpul concertului de Crăciun ‘Răsăritul cel de Sus

Evenimentul a fost transmis în direct de Trinitas TV, iar privitorii au avut ocazia să vadă un alt aspect al personalității Patriarhului Daniel. Colindul care a stârnit zâmbetul pe chipul ierarhului a fost interpretat de Grupul Psaltic ”Tronos”, fondat și dirijat de arhidiaconul Mihail Bucă. Versurile care au atins sufletul Patriarhului și l-au făcut să surâdă au fost compuse de preotul Cristian Alexandru, iar mesajul colindului a fost unul plin de recunoștință: „Gazdă bună îți mulțumim de primire și de vin”.

Advertisement
Foto: Captură YouTube

Imaginile surprinse în timpul concertului arată momentul în care Patriarhul Daniel și-a îndreptat atenția către Grupul Psaltic ”Tronos”, iar chipul său a fost luminat de un zâmbet călduros în timp ce asculta colindul. Acest gest rar al ierarhului a adus o notă de bucurie și căldură în atmosfera solemnă a evenimentului.

Foto: Captură YouTube

La finalul interpretării, arhidiaconul Mihail Bucă a coborât la Patriarh pentru a primi binecuvântarea. Între cei doi a avut loc un schimb de replici, subliniind conexiunea specială dintre dirijor și ierarh. Această interacțiune emoționantă a adus un plus de autenticitate și apropiere în cadrul ceremonialului.

Citește și: Patriarhul Daniel își sărbătorește onomastica în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel

După acest moment plin de semnificație, Grupul Psaltic ”Tronos” a cântat refrenul colindului, încheind astfel evenimentul cu o notă muzicală deosebită și bucuria celor prezenți. Prin acest gest aparent simplu, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de deschidere și apropiere față de tradițiile și expresiile artistice care sărbătoresc Nașterea Domnului.

Citește și: Flacăra Nepieritoare: Minunea Icoanei ‘Stareţa’ la Mănăstirea Pantocrator, Candela Maicii Domnului Rămasă Nestinsă 80 de Ani

Evenimentul de la Reședința Patriarhală a rămas în memoria participanților ca un moment special, ilustrând latura umană și plină de căldură a Patriarhului Daniel, adesea ascunsă în spatele responsabilităților și solemnității funcției sale în Biserica Ortodoxă Română.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Sănătate

O lumină de speranță strălucește peste întunericul unei diagnoze cumplite. Micuța Irene-Ecaterina, fiica devotatului arhidiacon Mihail Buca, ne-a învățat pe toți o lecție despre...