Spiritualitate

Peste 400 de tineri ortodocși din Germania, Austria și Luxemburg s-au întâlnit la Viena în cadrul întrunirii ATORG

Foto: Facebok / Episcop Sofian Brașoveanul

Peste 400 de tineri s-au reunit în perioada 11-13 octombrie la întrunirea anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania, Austria și Luxemburg (ATORG), un eveniment de mare însemnătate pentru diaspora ortodoxă. Întâlnirea a avut loc în Campusul Școlar catolic Mater Salvatoris din Viena, oferind participanților ocazia de a se aduna într-un cadru spiritual și de a discuta subiecte de importanță majoră pentru tinerii ortodocși din diaspora.

Citește și: Tragedie de Sfânta Parascheva: Părintele Constantin-Ciprian Axente, în vârstă de doar 37 de ani, a murit subit în urma unui infarct!

Peste 400 de tineri ortodocși din diaspora s-au reunit la întrunirea anuală ATORG de la Viena

Evenimentul a avut parte de o prezență deosebită din partea ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române. Printre aceștia s-au numărat Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Episcopul vicar Sofian Brașoveanul, Părintele Emanuel Nuțul, consilier cultural al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, și Părintele Nicolae Dura, Vicarul Austriei. Alături de aceștia, invitați de seamă, precum Părintele Profesor Stelian Tofană și monahul Pimen Vlad din Sfântul Munte Athos, au îmbogățit întâlnirea prin conferințe și dialoguri spirituale.

În cadrul intervențiilor sale, Părintele Stelian Tofană a abordat o temă profundă și relevantă pentru societatea actuală: singurătatea și nevoia de comuniune autentică în Hristos. Acesta a subliniat cât de important este ca tinerii să își construiască legături solide de comuniune spirituală pentru a depăși provocările lumii moderne. De asemenea, Monahul Pimen Vlad le-a vorbit participanților despre importanța discernământului și cum acesta poate ajuta la identificarea dragostei adevărate, eliberată de egoism.

Un moment special al întâlnirii l-a reprezentat prezentarea Bibliei în limba germană pentru adolescenți, reeditată în acest an, de către Părintele Nicolae Dura. Această ediție a fost oferită drept dar tinerilor participanți, subliniind importanța accesului la cuvântul lui Dumnezeu în propria lor limbă și cultură.

Atmosfera spirituală a fost completată de momente artistice susținute de Grupul vocal tradițional „Ai lui Ștefan noi oșteni” din Vicovu de Sus, județul Suceava, care au adus în fața tinerilor frumusețea muzicii tradiționale românești.

Un alt aspect notabil al întâlnirii a fost ședința de lucru dedicată celor implicați în activitățile catehetice, inițiată de Mitropolitul Serafim. La această ședință au participat Arhimandritul Nicodim Petre de la Mănăstirea Bucium din Iași și Ieromonahul Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa, discutând despre metodele de catehizare și importanța acestora în diaspora ortodoxă.

Ultima zi a evenimentului a adus tinerii și clericii împreună în rugăciune la Biserica „Sf. Ștefan cel Mare” din Viena, sub îndrumarea Părintelui Consilier Emanuel Nuțu, vicepreședinte ATORG pentru Austria. Această întâlnire a subliniat importanța rugăciunii comune în consolidarea legăturilor dintre tinerii ortodocși din diaspora.

Majoritatea credincioșilor noștri, a românilor care trăiesc aici, în diaspora, sunt tineri și au la rândul lor copii”, a declarat Mitropolitul Serafim pentru Trinitas TV. „Se spune mereu că e nevoie de tineri, că tinerii sunt nu numai prezentul Bisericii, ci și viitorul. Fără tineri nu vom avea niciun viitor și lucrarea cu tinerii este foarte exigentă, foarte necesară.”

Episcopul vicar Sofian Brașoveanul a transmis un mesaj de încurajare la finalul întâlnirii, subliniind impactul acestei întruniri asupra participanților: „Zilele acestea, în sufletele tinerilor prezenți la întâlnire s-au semănat multe învățături de folos. Ei sunt chemați să le facă roditoare în viețile lor pentru a deveni semănătorii de mâine, respectiv oamenii de bază ai societății, ai lumii, ai Bisericii de mâine.”

Părintele Consilier Emanuel Nuțu și-a exprimat, de asemenea, bucuria pentru succesul organizării acestui eveniment: „Mă bucur foarte mult pentru comunitatea noastră, care s-a implicat în organizarea acestei întâlniri. Această implicare ne-a unit și pe noi mai mult.”

Citește și: Episcopul Varlaam Ploieșteanul a explicat fundamentele biblice ale cinstirii sfintelor moaște: „Sfântul Luca ne spune că în locurile în care apostolii predicau și întemeiau biserici, hirotonind episcopi, preoți și diaconi”

Următoarea întâlnire ATORG va avea loc la Aschaffenburg, Germania, între 10-12 octombrie 2025, oferind tinerilor ortodocși noi oportunități de comuniune și creștere spirituală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Magazin

Asociația Culturală Matricea Românească a realizat o inițiativă importantă prin care a pus în lumină potențialul excepțional al României, alcătuind o listă cu cinci...

Externe

La Dresda, Germania, un robot dirijor cu trei brațe, denumit MAiRA Pro S, și-a făcut debutul, fiind utilizat în cadrul unui concert aniversar organizat...

Externe

În contextul noii reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care s-a desfășurat joi, 10 octombrie, ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner,...

Actualitate

Ion Țiriac, cunoscutul miliardar român, a fost spitalizat la Viena, după ce a acuzat probleme de sănătate, care l-au determinat să părăsească țara în...

Externe

Andreja Siaucilaite, o tânără de doar 20 de ani, a fost găsită decedată în locuința sa din Great Yarmouth, Norfolk, marțea trecută, într-o descoperire...

Spiritualitate

Părintele Vlad Săcălean, un medic tânăr și preot ortodox român care activează la Freiburg im Breisgau, Germania, reprezintă o rară combinație de pasiune pentru...

Sănătate

Insuficiența cardiacă afectează un număr alarmant de persoane, cu cinci cazuri noi diagnosticate în fiecare oră, iar evoluția acestei boli este îngrijorătoare. În ciuda...

Auto

În contextul în care presiunea financiară din industria producătoare de vehicule electrice devine tot mai accentuată, o nouă serie de companii întâmpină dificultăți majore....

Copyright © 2023 AZnews.ro. Toate drepturile rezervate.

Exit mobile version