Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Pr. Necula spulberă învățăturile: Ce spune despre cei care își vând trupul pe OnlyFans sau se droghează

Foto: basilica.ro

În contextul actual al societății românești, unde granițele dintre viața publică și cea privată devin din ce în ce mai estompate datorită prezenței omniprezente a rețelelor de socializare și platformelor online, apariția unor subiecte controversate legate de comportamentul vedetelor nu este surprinzătoare. Părintele Constantin Necula, o figură bine-cunoscută în cadrul comunității ortodoxe din România, abordează cu o atitudine deschisă și fără să judece aceste teme delicate, reflectând o perspectivă înțelegătoare și adaptată la complexitățile societății moderne, într-un interviu pentru CANCAN.

Advertisement

Părintele Constantin Necula și Mesajul de Înțelegere în Fata Controversei: Vedete, Droguri și Pocăință

Cu ocazia unei perioade de reflecție și introspecție spirituală, cum este postul, Părintele Constantin Necula își îndeamnă enoriașii să se orienteze către spovedanie și căutarea păcii interioare, sugerând că aceasta este o cale spre regăsirea echilibrului și liniștii sufletești. În ciuda expunerii publice și discuțiilor care învârt în jurul vedetelor ce participă pe platforme cu conținut pentru adulți, precum OnlyFans, sau cele implicate în consumul de substanțe interzise, abordarea Părintelui Necula este una de înțelegere și deschidere către dialog și reconciliere.

Advertisement

Citește și: Unicul Ierarh: IPS Teodosie, singurul prelat din BOR care săvârșește noaptea slujba acatistelor în biserică

Dialogul Părintelui Constantin Necula cu reporterul CANCAN:

Reporter: Ce sfaturi aveți pentru enoriașii care în timpul anului păcătuiesc, dar în perioada aceasta cred ei că dacă țin post își spală toate păcatele?!

Părintele Constantin Necula: Ei cred bine, să se spovedească liniștiți și să-și caute duhovnici pe măsura sufletului lor. Oamenii au nevoie de foarte multă liniște. Dacă am fi atenți, eu cred că de fapt mai mult decât liniște, au nevoie de siguranța liniștii. Și n-ar fi greu să le-o oferim, de fiecare dată să fie atenți ce pot face și ce pot crește din dragostea lor oamenii.

Reporter: Au apărut din ce în ce mai multe persoane în spațiul public care își vând poze cu trupul pe platforme sociale. Dacă tu faci asta ca să-ți întreții familia, e păcat sau nu e păcat?

Părintele Constantin Necula: Biserica n-are păreri despre asta. Fiecare caz în parte vine, se discută, se pocăiește și vedem.

Reporter: Dar e păcat dacă faci asta?

Părintele Constantin Necula: Nu pot judeca un scenariu, că nu sunt de la Facultatea de Teatru, sunt de la cea de Teologie.

Această atitudine reflectă o poziție matură și înțelegătoare din partea bisericii, care, prin vocea Părintelui Necula, recunoaște complexitatea situațiilor individuale și se abține de la a emite judecăți pripite sau generalizări. În loc să adopte o perspectivă rigidă sau dogmatică, Părintele evidențiază importanța discuției și a pocăinței individuale, subliniind că fiecare caz este unic și trebuie tratat cu compasiune și înțelegere.

De asemenea, implicarea sa îndelungată în lupta împotriva dependențelor, prin intermediul Crucii Albastre din România, îi conferă o autoritate morală și practică în a vorbi despre pericolele consumului de alcool și substanțe interzise. Experiența sa de trei decenii în acest domeniu subliniază angajamentul său față de binele comunității și eforturile continue de a oferi sprijin celor aflați în dificultate.

Reporter: Cum ați procedat, domnule, de ați devenit atât de viral din propovăduirea unor învățăminte bune?

Părintele Constantin Necula: Cred că este ajutorul necondiționat al colegilor din presă, care m-au chemat să spun doar lucruri bune. Cum eu n-am nici televiziune, n-am nici Facebook măcar, e munca lor pe seama muncii mele și eu sunt bucuros pentru asta. Aș răspunde simplu, zi de zi am încercat să fac asta.

Reporter: Ați văzut ce se întâmplă acum, din ce în ce mai multe persoane publice sunt surprinse dând exemple negative, de pildă artiștii care consumă substanțe interzise la volan. Ce mesaj transmiteți cu acest prilej?

Părintele Constantin Necula: Eu sunt Președintele Crucii Albastre din România, avem cel mai serios centru de terapie antialcool și antidrog din țară. Muncesc de 30 de ani acolo, ce mesaj mai mare decât acesta, să aibă grijă și să caute să nu se împrăștie! Unii zic că sunt vectori de imagine. Le spun tot timpul «atenție, vectorialitatea se frânge prima, celelalte mai rămân».

Citește și: Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a măsurat curajul tău: Ţine-o bine şi urcă Golgota spre Înviere!

Prin aceste declarații, Părintele Constantin Necula reușește să pună în lumină o abordare empatică și pragmatică a bisericii față de problemele cu care se confruntă membrii societății contemporane. El invită la reflecție, la întelegere și la o căutare a reconcilierii, atât cu sine, cât și în comunitate, promovând o viziune care echilibrează tradiția spirituală cu realitățile vieții moderne.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

În dimineața zilei de vineri, 21 iunie 2024, Părintele Valeriu Jirji, fost preot paroh în Parohia Ususău, Protopopiatul Lipova (1970-1990) și Parohia Munar, Protopopiatul...

Externe

Un incident șocant a zguduit comunitatea românească din Spania. Un român a fost împușcat mortal și fratele lui a fost grav rănit într-un atac...

Spiritualitate

Joi, comunitatea din Câmpia Turzii a fost copleșită de tristețe la aflarea veștii că preotul Vasile Rusu, unul dintre cei mai respectați și iubiți...

Justitie

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri o nouă lege care introduce pedepse drastice pentru furnizarea și consumul de substanțe psihoactive, precum și pentru conducerea...

Actualitate

Tragedia care a zguduit orașul Sibiu se adâncește cu noi detalii tulburătoare despre crima care a avut loc sâmbătă. Florentina Paula Alexandra, o tânără...

Sănătate

Elena Grama, Consilier Juridic la Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, a anunțat recent pe pagina sa de Facebook progresele făcute în privința...

Actualitate

Un eveniment tragic a perturbat comunitatea din Sibiu, unde o tânără de 21 de ani a fost brutal asasinată de către partenerul său în...

Social

În timp ce mulți turiști aleg să se bucure de frumusețile istorice și culturale ale Atenei pe timp de zi, Cosmin Avram a decis...