Într-o declarație explozivă făcută în cadrul emisiunii „Ai aflat! Cu Ionuț Cristache”, jurnalistul Robert Turcescu susține că imaginile controversate publicate de Elena Lasconi înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, care sugerează o întâlnire între Nicușor Dan, Florian Coldea și Victor Ponta, sunt autentice. Mai mult, acesta afirmă că ar exista chiar o filmare completă a întâlnirii respective, despre care crede că este în posesia fostului șef operativ al SRI, Florian Coldea.

Potrivit lui Turcescu, publicarea fotografiilor de către Elena Lasconi nu ar fi o simplă întâmplare, ci parte a unui joc de culise în care Coldea ar încerca să își salveze propria situație, profitând de acest material compromițător. Toate persoanele implicate – Coldea, Ponta și Nicușor Dan – au negat public că ar fi avut o întâlnire, însă Turcescu contrazice aceste poziții, susținând că dovezile sunt păstrate „la sertar” pentru a fi folosite în momente-cheie.

„Cred că filmarea de la acele imagini cu casa, cu Ponta, cu Nicu și Coldea. Eu spun că există filmarea, că această filmare e ținută la sertar în folosul lui Florian Coldea. Dl. Coldea are probleme, joacă în acest moment.
Această filmare este ținută în folosul unuia dintre cei trei care se află acolo, îi putem spune și numele, Florian Coldea, care are această filmare și care joacă în acest moment probabil amnistierea lui, ieșirea lui de sub problemele pe care le are, pentru că Florian Coldea are probleme. Joacă în acest moment.
Cred că Coldea le-a arătat pisica. Această filmare a fost scursă chiar de Coldea. Le-a spus că are această filmare. I-a dat imaginile, Elenei Lasconi. Probabil a ajuns la Laura Codruța Kovesi”, a declarat Robert Turcescu.
Afirmațiile jurnalistului vin în contextul unei campanii tensionate, marcate de acuzații, scurgeri de informații și jocuri de putere în spatele scenei politice. Dacă informațiile prezentate de Turcescu se confirmă, implicațiile ar putea fi majore pentru carierele politice ale celor menționați și pentru percepția publică asupra interferenței structurilor de forță în alegerile democratice.
