Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Rona Hartner: Factorul principal care i-a declanșat boala. Neurochirurgul Vlad Ciurea transmite avertizări

Pe 23 noiembrie 2023, lumina reflectoarelor s-a stins în lumea artistică românească odată cu trecerea în neființă a celebrei actrițe și cântărețe Rona Hartner, care și-a pierdut viața în urma unei lupte crunte împotriva cancerului. Medicul Vlad Ciurea, un eminent neurochirurg și profesor universitar, a atras atenția asupra factorului principal care a declanșat boala fatală și a oferit o perspectivă asupra posibilității autovindecării în cadrul unui recent interviu pentru podcastul „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Rona Hartner, boala și factorii declanșatori

Rona Hartner, figura adorată de public și artistă complexă, a fost înfrântă de cancerul nemilos, care a afectat întregul său organism. Chiar înainte de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, Rona Hartner a fost condusă pe ultimul drum. Însă, ceea ce a atras atenția comunității medicale și a publicului în general este declarația medicului Vlad Ciurea privind factorii declanșatori ai bolii.

Potrivit profesorului Ciurea, boala poate fi activată în anumite stări psiho-emoționale precum depresia, supărarea și nervii. Acesta a subliniat că, în cazul Ronei Hartner, stresul a jucat un rol semnificativ în evoluția bolii, reprezentând o cauză importantă a apariției neoplaziei, proces patologic asociat formării unui țesut tumoral.

Medicul Vlad Ciurea avertizează

„Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului și gena hipertensiunii și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“.

Recidiva și stresul constant

Într-un episod anterior al bolii, Rona Hartner a reușit să înfrunte cancerul, dar, după o perioadă de remisie, s-a confruntat cu o recidivă în stadiul patru. Declarațiile artistei indică faptul că stresul constant a fost un factor major care a contribuit la revenirea bolii.

„A apărut un cancer în faza patru, din nou, pe fond de stres sigur și mă lupt cu el. Acum aștept rezultatele de la biopsie și o să fac ce am de făcut. Nu simt nimic fizic, în sensul că este obositor să ai un cancer în corp, deci da am o stare de oboseală permanentă.

Am un suflu foarte scurt și nu prea reușesc să respir destul de bine ca să pot să cânt la capacitate. Dar o să încerc, dacă văd că nu o să mă descurc, o să anulez spectacolele pe o perioadă și le reiau după ce îmi revin.”

Spunea Rona Hartner într-un interviu anterior. Ea descria o stare de oboseală permanentă și dificultăți respiratorii, dar promitea să continue să se lupte.

Posibilitatea autovindecării

Medicul Vlad Ciurea a adus și o notă de speranță, vorbind despre posibilitatea autovindecării în fața bolilor grave. El a prezentat un caz al unei măicuțe cu o boală cerebrală gravă, care, după o intervenție chirurgicală, a trăit încă trei ani doar prin intermediul rugăciunilor și a postului.

Profesorul Ciurea a subliniat

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“

În contextul dispariției Ronei Hartner, această perspectivă oferă o rază de lumină și deschide discuții despre influența emoțională și mentală asupra sănătății, subliniind importanța gestionării stresului și explorarea unor modalități de autovindecare în combinație cu tratamentele medicale convenționale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

UPDATE: Părintele Alexandru Ștefan: Hristos a înviat! Va aducem aminte ca termenul limita pt depunerea formularului 230 este 27.05.2024. Prin acest formular cei care...

Magazin

În ciuda faimei sale internaționale în tenis, viața personală a Simonei Halep a fost întotdeauna ținută departe de lumina reflectoarelor. Printre aspectele mai puțin...

Actualitate

Într-un incident tragic ce a avut loc la Sibiu, două tinere, în vârstă de 12 și 14 ani, aflate sub îngrijirea unui centru de...

Sănătate

Într-o lume agitată, cu stresul cotidian și presiunile vieții moderne, oamenii își găsesc adăpost într-o practică veche și profundă: rugăciunea. Dr. Vlad Alexandru Ciurea,...

Actualitate

O anchetă amplă începe în urma incendiului din comuna Gura Vadului, unde Ferma Dacilor, o destinație populară pentru turiști, a fost distrusă, iar șase...

Opinii

Crăciun. Zilele când până și ateii împodobesc bradul și primesc colindători, în amintirea vremurilor când încă nu credeau doar în știință, ci și în...

Sănătate

După festinurile îmbelșugate de Crăciun și Revelion, o modalitate surprinzătoare și benefică de a-ți revitaliza organismul și de a face față exceselor culinare este...

Actualitate

Într-un demers de alertă comunitară, primarul Constantin Dumitru din comuna Mărăcineni, județul Buzău, a luat atitudine împotriva unei escrocherii care a prins amploare în...