Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Sfântul Ciprian, convertit la creștinism după ce a fost vrăjitor, filosof și slujitor al zeului păgân Apolo. Moaștele sale sunt în România!

Sfântul Mucenic Ciprian

Sfântul Ciprian, a cărui existență s-a desfășurat într-o perioadă de mari schimbări în Imperiul Roman, sub domnia împăratului Diocletian (284-305), este o personalitate spirituală remarcabilă, având o viață care exemplifică transformarea radicală prin puterea credinței. Născut în Antiohia Siriei, Sf. Ciprian a început viața ca un vrăjitor și filosof slujind zeului păgân Apolo. Talentul său în artele oculte l-a făcut cunoscut în întreaga regiune, iar poveștile despre abilitățile sale magice au atras numeroși oameni să-i ceară ajutorul.

Advertisement

De la Întuneric la Lumină: Călătoria Spirituală a Sfântului Ciprian

Un moment crucial în viața sa a fost întâlnirea cu Aglaid, un tânăr pagan care, îndrăgostit nebunește de Iustina, o fecioară creștină, a fost respins de aceasta. Determinat să o cucerească, Aglaid s-a adresat lui Ciprian pentru a folosi vrăji care să-i îndoaie voința. Ciprian a acceptat provocarea, trimițând diavoli pentru a aprinde în inima Iustinei pofta trupească. Însă, toate încercările sale au eșuat, deoarece Iustina și-a apărat puritatea cu rugăciune, post și semnul sfintei cruci.

Advertisement
Sfântul Mucenic Ciprian

Dezamăgit de ineficiența puterilor sale în fața credinței creștine, Ciprian a ajuns să se îndoiască de calea pe care o urma. Acest lanț de evenimente l-a condus la o introspecție profundă și, în cele din urmă, la convertirea la creștinism. După botez, viața Sf. Ciprian s-a schimbat radical. A fost hirotonit preot, iar mai târziu a devenit episcop în Cartagina, dedicându-se cu fervoare slujirii lui Hristos și răspândirii credinței creștine.

Citește și: Pr. Ioan Istrati: Nu te închini lui Dumnezeu dacă practici magia, reiki, chakre, yoga, tantra și alte iluzii

Sfântul Ciprian a fost martirizat pe 2 octombrie 304, alături de Sfânta Iustina, sub persecuția împăratului Diocletian, o perioadă cunoscută pentru cruzimea sa împotriva creștinilor. Moartea lor ca martiri a consolidat credința creștină în rândul comunităților timpurii și a lăsat o moștenire spirituală profundă.

Parohia Zlătari din București, locul unde se află moaștele Sfântului Ciprian

În prezent, mâna dreaptă a Sfântului Ciprian este păstrată ca o relicvă de mare valoare în Biserica Sfântul Ciprian – Zlatari, situată pe Calea Victoriei nr. 12, între străzile Stavropoleos și Lipscani, în București. Aceasta biserica este un punct de pelerinaj pentru credincioșii care îl cinstesc pe Sfântul Ciprian nu doar pentru partea luminoasă a vieții sale, convertirea și martiriul, ci și ca pe un protector împotriva farmecelor și vrăjilor. Mâna sa, situată în partea stângă a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni, rămâne un simbol al credinței neclintite și al puterii de transformare spirituală.

Racla cu moaștele Sfântului Ciprian de la parohia Zlătari din București

Rugăciune către Sfântul Ciprian

Stapane Doamne lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule a toate, Sfant si slavit esti; imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie. Tu Cel ce locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai; revarsa ploaie la buna vreme peste tot pamantul si fa-l sa-si dea roadele lui; copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor; femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecelui; acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti. Si dezleaga pe robul Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice. impiedica Tu, Doamne Dumnezeul parintilor nostri toata lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile satanicesti si de toate legaturile lui, si distruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea Prea Sfantului Tau nume.

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul slujitorul Tau si dezleaga pe robul Tau (numele) de toate legaturile satanei si daca este legat in cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor sau cu al pestilor, sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice alt loc, sau daca a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti), sau prin pamantul mortilor, sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in ceasul acesta, Doamrie, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si stii toate, dezleaga, sfarama si distruge, acum, lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele) pazeste-l cu toti ai casei lui de toate uneltirile diavolesti.

Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna toate lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Asa, Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul slujitorul Tau si pe robul Tau cu toti ai casei lui, si dezieaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si gresalele, stiute si nestiute, pentru sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci. Amin.

Sfântul Ciprian și Iustina

Troparul Sfântului Mucenic Ciprian

Si partas obiceiurilor si urmator scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele inalte. Pentru aceasta, cuvantul adevarului drept invatand si cu credinta rabdand pana la sange Sfintite Mucenice Ciprian, roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

Condacul Sfântului Mucenic Ciprian

Ca pe un ierarh cinstit si ca pe un nevoitor preatare, lumea dupa vrednicie te cinsteste, Sfintite Mucenice Ciprian, pururea pomenite si cu cantari mareste sfanta pomenirea ta; cerand intotdeauna sa daruiasca prin tine iertare greselilor, celor ce canta: Aliluia.

Citește și: Miracolul Ecaterinei: Dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc! După două luni de comă, fiica Pr. Nicolae Dima și-a revenit complet!

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

București, 6 iulie 2024 – Pe Podul Grant din București a avut loc un accident deosebit de grav, care a dus la decesul unui...

Actualitate

Marți după-amiază, un incendiu de vegetație a izbucnit la marginea Bucureștiului, în zona Popești-Leordeni, pe Șoseaua Olteniței. ISUBIF a anunțat că incendiul se manifestă...

Actualitate

Un incident violent a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în București, când un tânăr de 25 de ani și-a atacat mama...

Cultură

Într-o atmosferă încărcată de emoție și respect pentru excelența românească, pe 11 iulie 2024, Sala Luceafărul din centrul Capitalei va găzdui Gala Premiilor VALORI...

Actualitate

Sâmbătă, câteva sute de persoane au participat la „Marșul pentru Normalitate” organizat de Partidul Noua Dreaptă în București, un eveniment ce promovează valorile familiei...

Politică

Astăzi, sâmbătă, de la ora 13:00, a avut loc în București Marșul Normalității, un eveniment dedicat susținerii familiei tradiționale și valorilor creștine. Participanții, îmbrăcați...

Actualitate

Marți, în jurul orei 12.00, personalul unei unități hoteliere din Sectorul 6 al Capitalei a descoperit corpurile neînsuflețite ale doi tineri într-o cameră de...

Actualitate

În ultimele zile, bucureștenii au fost supuși unui adevărat test de rezistență. În condițiile în care temperaturile de afară au atins niveluri sufocante, multe...