O tragedie șocantă lovește un spital din Arad: o tânără gravidă, venită special din Belgia pentru a naște la Timișoara, și copilul ei nenăscut au pierit din cauza unei viroze agresive care nu a fost tratată corespunzător. Sezonul virozelor atinge cote alarmante, iar medicii atrag atenția asupra riscurilor pentru categoriile vulnerabile.
O gravidă belgiancă, venită să nască la Timișoara, și copilul ei mor în urma unei viroze agresive
Florentina, o tânără de 25 de ani, revenită în țară din Belgia cu trei săptămâni înainte de termen pentru a naște cel de-al treilea copil, a căzut victimă unei viroze care a afectat grav plămânii. Chiar dacă avea o răceală preexistentă, starea ei s-a agravat rapid, manifestând simptome precum febră, tuse și dificultăți de respirație. Soțul ei a solicitat imediat ajutor medical, iar la spital, tânăra a fost diagnosticată cu bronho-pneumonie.
Citește și: Dan Voiculescu, Magnatul Media, Pregătit să Îmbrace Haina Preoțească!
Potrivit stirileprotv.ro, medicii au decis să efectueze de urgență o operație de cezariană, însă nici ea, nici copilul ei nu au supraviețuit intervenției. Bebelușul avea 3 kilograme și 400 de grame, dar, în ciuda eforturilor depuse, medicii nu au reușit să îl salveze.
Gheorghe Furău, medic șef de secție, a declarat: „S-a decis să se efectueze de urgență cezariana, nu s-a putut reanima chiar dacă au existat aceste tentative și din păcate, ulterior, mama a prezentat un stop cardiac care s-a resuscitat, și după două ore de la terminarea operației, pacienta a decedat pe secția ATI”.
Tânăra, care avea și comorbidități, se confrunta cu o imunitate scăzută din cauza sarcinii. Până la rezultatele complete ale necropsiei, medicii consideră că boala respiratorie a fost principalul factor al decesului.
Cecilia Irimia, director al DSP Arad, a anunțat: „O echipă a inspecției sanitare se va deplasa la spital, pentru a vedea în ce condiții s-a produs acest deces”.
În contextul sezonului virozelor, cu peste 83.000 de cazuri de infecții respiratorii în țară, medicii avertizează asupra riscurilor, mai ales pentru categoriile vulnerabile. Adelina Marinescu, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, subliniază că tot mai mulți pacienți se prezintă cu viroze respiratorii, infecții de căi respiratorii inferioare sau chiar cu pneumonii.
Citește și: Alertă Meteorologică: Bucureștiul se pregătește să întâmpine ninsori abundente și frig intens!
Pacienții cu simptome trebuie să caute asistență medicală imediată, iar medicii recomandă atenție sporită pentru copiii mici, bătrâni și gravide. Dacă simptomele persistă mai mult de cinci zile, este imperativ să se consulte un medic pentru un tratament corespunzător. Tragedia tulbură comunitatea medicală și subliniază necesitatea precauțiunilor în fața riscurilor crescânde asociate infecțiilor respiratorii în sezonul rece.