Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Transalpina se redeschide pe 1 Iunie: Programul și restricțiile de circulație pentru următoarea perioadă

Foto: adevarul.ro

Circulația rutieră pe Transalpina, una dintre cele mai spectaculoase șosele din România, se redeschide sâmbătă, 1 iunie, conform anunțului făcut joi pe Facebook de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Advertisement

Decizia de Redeschidere

Decizia redeschiderii circulației rutiere pe Transalpina a fost luată în urma unei verificări amănunțite a stării drumului. Comisia care a evaluat condițiile șoselei a fost formată din reprezentanți ai CNAIR, inclusiv de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova și Secția de Drumuri Naționale (SDN) Târgu Jiu. Această comisie a concluzionat că drumul este sigur pentru circulație începând cu data de 1 iunie.

Advertisement

Program și Restricții de Circulație

Circulația pe sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 8:00 și 18:00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din motive legate de siguranța specifică zonei montane aflate la mare altitudine.

Citește și: Un incident cutremurător a zguduit Suceava: o familie distrusă după ce o tânără mamă de 19 ani a decedat la o lună după naștere

„Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024! Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 8:00 – 18:00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. De asemenea, limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră, iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță”, a informat Cristian Pistol.

Siguranța Rutieră

Aceste restricții sunt implementate pentru a asigura siguranța participanților la trafic. Limita de viteză de 30 km/oră și interzicerea accesului vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt măsuri esențiale pentru prevenirea accidentelor și gestionarea traficului într-o zonă cu caracteristici montane dificile.

Contextul Închiderii

Transalpina este închisă pe perioada iernii, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe o porțiune de peste 20 de kilometri, din cauza condițiilor meteorologice severe care fac circulația periculoasă. Redeschiderea de la începutul lunii iunie marchează începutul sezonului turistic pentru această șosea emblematică.

Citește și: Momente de groază pentru Andreea Tonciu: a descoperit o grenadă lipită de clanța ușii

Transalpina, cunoscută și sub numele de Drumul Regelui, este una dintre cele mai pitorești și înalte drumuri din România, atrăgând anual mii de turiști datorită peisajelor sale impresionante și traseului sinuos. Redeschiderea drumului oferă o oportunitate excelentă pentru aventurierii și pasionații de natură să exploreze frumusețile Carpaților.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Transalpina, România – Într-o zi ce părea să fie una obișnuită de vară, Transalpina a fost lovită de o furtună neașteptată și extrem de...

Actualitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Rutieră au luat decizia radicală de a închide traficul rutier pentru toate categoriile de...

Actualitate

Schimbarea regulamentului stipulează că închiderea acestora nu mai este obligatorie la sfârșitul lunii octombrie pentru tronsoanele Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe...