În lumea diversă și adesea neconvențională a TikTok-ului, unde conținutul variază de la rețete culinare la comedie, o româncă stabilită în Germania a devenit centrul unei intense dezbateri după ce a împărtășit detalii despre viața sa într-o căsnicie poligamă cu un bărbat musulman. Povestea ei complexă reflectă nu doar dinamica relațiilor interculturale, ci și tensiunile și provocările inerente ale acceptării și integrării în astfel de structuri familiale.
Căsnicia Poligamă a unei Românce cu un Musulman în Germania: Dialoguri și Divergențe Culturale Explorate pe TikTok
Românca oferă o perspectivă rară asupra vieții de zi cu zi într-o căsnicie poligamă. Ea detaliază cum soțul ei, în afară de a avea o altă soție oficială în Emirate, menține și relații extraconjugale. Aceasta subliniază că, într-un astfel de aranjament, acceptarea și înțelegerea rolului fiecărei femei este crucială, remarcând că „nu toate femeile căsătorite cu musulmani o duc rău.”
Citește și: Dan Negru: Trăim într-o cultură a ambalajului în care corpul e mai de preț decât sufletul!
Iată ce spune românca pe TikTok:
„Când ești într-o religie musulmană sau într-o ecuație ca asta, nici trei avocați nu te mai scapă. Dacă prima nevastă este de acord cu amanta, cu iubirile extraconjugale, cu a doua nevastă, cu a treia sau a 7-a, parcă atâtea aveau voie, atunci eu nu mai am ce face. Dacă tu ți-ai dat acordul și ai acceptat să trăiești în ecuația aceasta, nu mai ai ce face. Deci pur și simplu ori pleci ori accepți.
Dar când este vorba de copii, foarte multă lume acceptă multe lucruri și mulți nu se gândesc că și copiii ne cresc și până la urmă tot cu persoana aia rămân, că se gândesc că au trăit deja 10, 15, 20 de ani, tot cu tine mai trăiesc și restul vieții. Asta e. Dar nu toate soțiile de musulmani trăiesc rău.
În cazul meu, el are mai multe neveste, prima a rămas în Emirate pentru că are și acolo afacere. Ea a rămas acolo să se ocupe de afacere, iar eu l-am acceptat aici cu copiii. Și la ei fiecare femeie primește după merit. El a considerat că eu aș fi bună ca bonă pentru copiii lui, să îi gătesc, să îi spăl și toate cele. Deci de aia trebuie să bat la ușa lui înainte să intru, pentru că el are viața lui privată cu fiecare femeie. Nu pot să îl deranjez dacă vorbește cu ea sau are conferințe”.
Particularitățile vieții sale în cadrul acestei căsnicii neortodoxe includ nu doar responsabilitățile de îngrijire a copiilor și de menținere a gospodăriei, dar și o libertate personală care pare să contrazică stereotipurile. Ea afirmă, „Eu sunt ok, mulțumită, primesc salariu frumușel, am parte și de vacanțe. Deci nu înțeleg de ce vi se pare așa ciudat ca o româncă să fie căsătorită cu un musulman”.
Mai jos, găsiți unul din vdeoclipurile postate de româncă:
@mari.mirri Antwort auf @Anisoara Popa ♬ Originalton – •Miriam•
Această declarație evidențiază o satisfacție personală care sfidează așteptările și prejudecățile comune despre astfel de relații.
Cu toate acestea, reacțiile online la povestea sa sunt profund divizate. Criticii exprimă îngrijorare și dezaprobare față de compromisurile pe care le presupune viața ei, cu comentarii variind de la simpatie până la reprobare directă. O utilizatoare de TikTok comentează: „Nu pricep ce fel de bărbat este…are și nevastă, și concubină, și amantă. Ai făcut prea mult compromis, caută-ți un avocat!”
Aceste opinii reflectă o neînțelegere sau respingere a complexității și a realităților personale din spatele deciziilor sale de viață.
Citește și: Ora de vară în România: Când vom da ceasurile cu o oră înainte?
Această narativă aruncă o lumină sceptică asupra modului în care rețelele sociale pot, de fapt, distorsiona și simplifica excesiv realitățile complexe ale vieților și poveștilor personale, transformându-le într-un spectacol pentru consumul public. În loc să faciliteze o reflecție profundă și un dialog autentic, conversațiile care se desfășoară în jurul acestui tip de conținut riscă să reducă negocierile delicate dintre tradiție și modernitate, libertatea individuală și compromisurile personale la simple divertismente online.
Cristian Vremescu
6 martie 2024 at 15:58
Felicitări! Ai ajuns să stai la coadă și la p..ă! Dacă nu ar fi de râs, aș plânge!
Ecaterina
6 martie 2024 at 17:11
Nu știu în ce măsură pot distorsiona rețele sociale, atâta vreme cât accepți să faci din viața ta o carte deschisă în cadrul lor. În fond, n-a pus-o nimeni să-și povestească elucubrantul mariaj și nici să accepte multiculturalismul unei căsătorii de dragul banilor. Dacă, citez, „nu toate soțiile de musulmani trăiesc rău”, care a mai fost scopul narativului? Ce și-a dorit să demonstreze? Originalitate? Că a trecut examenul toleranței? Naivi mai suntem!