Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

BARNEVERNET de România! Direcția Copilului Sector 6 I-A RĂPIT COPILUL de 4 ani juristei Alina Păsărelu și pe ea au internat-o la psihiatrie cu forța. S-a invocat că micuțul e nervos fără mobil și că nu a primit educație suficientă prin Home-Schooling

Foto: ActiveNews.ro

Mama unui copil de 4 ani din București trăiește un coșmar după ce, în urmă cu câteva luni, copilul i-a fost luat în mod abuziv și nelegal de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), sectorul 6, la sesizarea aberantă a unei doctorițe de familie iresponsabile. Pretextul invocat de autorități a fost că mama nu ar fi aptă din punct de vedere psihic să aibă grijă de copilul ei, fără a exista însă dovezi în acest sens, ba chiar dimpotrivă, după cum a relatat Alina Păsărelu, mama copilului, redacției ActiveNews.

Citește și: Noua Religie Mondială (I): Transformarea conștiinței umane în susținerea Agendei 2030 – Primul proiect-pilot – Strategia: crize catalizatoare (dezvăluiri ActiveNews)

Totul a pornit de la un telefon mobil!

Cazul a ajuns și în atenția DIGI TV și a altor portaluri media, în cursul zilei de azi. Emisiunea „Pacient în România” de la Digi24 a documentat situația și relatează: „Alina Păsărelu a mers la medicul de familie pentru a-și lua concediu medical, iar ce s-a întâmplat acolo a determinat-o pe doctoriță să facă o sesizare la Protecția Copilului Sector 6.

Alina Păsărelu, mama copilului: „Așteptam la programare și copilul meu voia să se joace cu telefonul, eu nu am vrut să plângă pe motiv că vrea telefonul, și ea mi-a zis „nu-i da telefonul, închide-l”. Și am închis telefonul, și normal că acest copil a plâns că voia să se joace. A fost o situație în care copilul era deja plictisit. Copilul nu este agresiv, are 4 ani.”

Medicul de familie a povestit episodul la protecția copilului, unde a spus că băiețelul și-a lovit mama când i-a fost luat telefonul. A reclamat și că femeia suferă de episoade depresive și ar avea nevoie de consiliere psihologică. A fost suficient pentru ca statul să considere că băiețelul trebuie luat de lângă mamă.

După cum ne-a povestit mama, copilul a fost luat din familia lui, la data de 10.05.2024, fără forme legale întrucât dispoziția DGASPC, prin care copilul a fost transferat la un asistent maternal din județul Ialomița, conține date greșite cu privire la CNP-ul și data nașterii copilului.

Mama, Alina Păsărelu, ne-a spus că a fost dusă, fără motive întemeiate, de DGASPC, cu microbuzul instituției, împreună cu fiul său, la spitalul de psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București, unde a fost internată fără voința ei și despărțită brutal de copil. A fost supusă acestui abuz de a fi internată chiar dacă documentele medicale, inclusiv avizul psihologic arată că ea este clinic sănătoasă.

Gabriela Schmutzer a privat mama de drepturile ei fără o hotărâre a vreunei instanțe

După doar trei zile de la luarea abuzivă a copilului din familia lui, DGASPC sector 6 a emis o dispoziție, aprobată de directorul general Gabriela Schmutzer, prin care s-a decis plasarea în regim de urgență a copilului la o asistentă maternală, căreia îi sunt transferate integral drepturile părintești. De asemenea, în referatul DGASPC cu privire la situația copilului, se afirmă în mod fals că acesta s-ar afla în situația de a fi privat de dreptul la educație, deși mama a depus o cerere prin care a solicitat un loc la grădiniță în zona unde locuiește, cerere înregistrată.

În urma evaluării la spitalul de psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, unde a fost dus de DGASPC împreună cu mama lui, s-a constatat că copilul este „liniștit, conștient, cooperant cu personalul medical, contact psiho-vizual ușor de menținut și inițiat, interacționează cu personalul medical și răspunde la întrebările adresate scurt, la obiect, detaliază dacă i se cere, face calcule matematice simple, desenează, se joacă cu personalul medical” – ceea ce demonstrează că familia lui s-a ocupat de creșterea și îngrijirea lui. În plus, mama sa are studii didactice și pedagogice, specializarea învățător-educator.

Cu toate acestea, încălcând drepturile copilului și ale familiei sale, autoritățile așa-zis „de protecție” a copilului au aruncat familia într-un coșmar și au supus copilul unei traume de neșters, la vârsta lui de doar 4 ani, acționând în grabă, în mod inflexibil, rigid și dur.

Din raportul DGASPC despre situația copilului după trimiterea lui rapidă în plasament, întocmit după consultarea asistentului maternal, raport transmis și nouă de mamă la redacție, reiese că copilul este traumatizat, are anxietate, motiv pentru care i se propune asistentului maternal să îi vorbească despre mama lui și să îi dea o explicație.

DGASPC recidivează și cere luarea măsurii de plasament definitiv al copilului la asistentul maternal

„Deși familia copilului a comunicat DGASPC că nu este de acord cu plasamentul copilului la asistentul maternal, instituția refuză și dă în judecată familia copilului, în dosarul de la Tribunalul Ialomița, prin care solicită instanței luarea măsurii de plasament definitiv al copilului la asistentul maternal, cu încălcarea dreptului copilului la viața de familie și privată, garantate de Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de Art. 2 alin. 5 din Legea nr. 272 din 2004 care stabilește obligația autorității publice de a asigura creșterea copilului în cadrul familiei sale”, ne-a transmis Alina Păsărelu.

În sprijinul mamei și al familiei și în baza memoriului depus de doamna Păsărelu, organizația neguvernamentală „Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului”, prin președintele ei Prof. Univ. Dr. Florentin Scalețchi, a adresat directorului general Gabriela Schmurzer o scrisoare în care cere luarea urgentă a măsurilor necesare pentru a anula măsura abuzivă și a restabili drepturile mamei și ale copilului ei, iar copilul să fie încredințat familiei biologice.

„Doamna Pasarelu Alina a prezentat situația într-un mod detaliat, arătând că DGASPC Sector 6 București a luat măsuri nelegale și abuzive, care au încălcat drepturile fundamentale ale copilului, garantate de art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și art. 2 alin. 5 din Legea Nr. 272 din 2004. Fără forme legale adecvate și fără consultarea familiei extinse, copilul a fost separat de familia sa și plasat la un asistent maternal.

Având în vedere documentele medicale prezentate, care confirmă starea clinică sănătoasă a doamnei Pasarelu, solicităm anularea deciziei de plasament și încredințarea minorului Tătaru Ilie Ciprian familiei sale, pentru a respecta dreptul copilului de a crește în mediul său familial. De asemenea, solicităm renunțarea la judecata privind plasamentul copilului, dosar 567/98/2024, pentru a proteja interesul superior al acestuia.

Este esențial să asigurăm că drepturile copilului și ale familiei sale sunt respectate in totalitate. Prin urmare, vă rugăm să luați măsurile necesare pentru a corecta această situație și a restabili drepturile doamnei Păsărelu și ale copilului său” – precizează Dr. Florentin Scalețchi în scrisoare.

Cazul atacă și sistemul de educație acasă / home schooling al copilului

Georgiana Pascu, manager de proiect CRJ a declarat pentru Digi24„Este inuman atât pentru copil, cât și pentru mamă, total neadecvat și de natură să încalce drepturile copilului. Aparent nu a existat nicio pregătire a familiei, a copilului pentru această schimbare brutală. Nu poți să iei un copil în modul acesta de lângă mamă.”

Copilul a fost evaluat și el de medicii de la Obregia, care au constatat că este liniștit, cooperează și știe să numere. Recomandările specialiștilor au fost ca băiatul să fie dus la un logoped, integrat în colectivitate, să-i fie limitată expunerea la ecrane, și familia să fie consiliată. Și totuși, copilul a fost luat de lângă mamă de către DGASPC pe motiv că este privat de educație, adică nu a fost dus la grădiniță.

Alina Păsărelu, mama copilului, declară pentru sursa citată: „Eu lucrez în administrația publică. Sunt jurist din 2012 în aceeași instituție. Am lucrat în Ministerul Transporturilor, Ministerul de Finanțe, și acum lucrez într-o instituție la nivel central. Nu pot să spun că acest copil a fost privat de educație având în vedere că știe să numere la vârsta de 4 ani, si m-am ocupat îndeaproape de el, avand studii didactice și pedagogice, fiind și învățătoare în Timișoara timp de 3 ani.”

Și rudele au fost ignorate, iar copilul a ajuns într-un sat din Ialomița  

Copilul în vârstă de 4 ani a ajuns în plasament de urgență la un asistent maternal, într-un sat din județul Ialomița. Nici mama, nici familia ei nu au știut nimic. Când au aflat, au făcut solicitare la DGASPC să le fie dat copilul în grijă.

Bunicul copilului: „Ei nici nu mi l-au arătat în 5 zile. Am cerut să-l vad. El deja era dat în plasamant la urgență. Mătușa copilului: În momentul în care copilul a fost luat de la mamă, noi nu am fost anunțați de către DGASPC. Noi am aflat de copil în momentul în care mama a avut voie să ne sune și ne-a anunțat că este la DGASPC. Eu personal am sunat la DGASPC, am întrebat care este situația cu copilul, am spus foarte clar că are mătuță și are bunici, și că bunicii vor să-l ia ei acasă. Ni s-a spus că singura modalitate de a-l lua e să facem o cerere și să mearga cu cazier de la poliție.”

În ziua în care am aflat era sâmbăta, buncii au mers după cazier și au mers la București, au făcut cerere scrisă. La cererea familiei, Protecția Copilului a răspuns că băiețelul a fost dat deja în plasament.

Reporterul Digi relatează: „Am mers să vedem unde este copilul, și dacă statul, prin asistentul maternal, într-adevăr se ocupă de el. L-am găsit la poarta casei (foto sus), iar femeia, când a aflat cine suntem, a sunat imediat la DGASPC Sector 6.

Acesta este satul din Ialomița unde copilul a fost dat în plasament. Un sat care se află la o distanță de 80 de km de București, iar casa, culmea, se află pe strada Veseliei.”

Citește și: IPS Teodosie ne dezvăluie: Cel mai vechi manuscris în care apare numele Mitropolitului Marcus, participant la Sinodul de la Niceea, a ajuns la Academia Tomitană în vederea Congresului din această toamnă. INTERVIU EXCLUSIV ACTIVENEWS

De fapt autorităților nu le-a păsat nici de educația copilului nici de ajutorarea lui

Georgiana Pascu, manager de proiect CRJ: „Faptul că l-au plasat la o distanță atât de mare, și din nou spunem într-un mediu rural unde acest copil pare că nu are acces la servicii de terapie, de consiliere, de dezvoltare adecvată, dar în primul rând este rupt complet de mamă și de familie, poate constitui o ingerință în protejarea dreptului la viață, de la viața de familie a acestui copil, dar și a mamei.”

Parteneriat ActiveNews.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru mai multe țări europene, după ce autoritățile locale au anunțat condiții meteorologice extreme,...

Actualitate

Iarna și-a făcut simțită prezența în România, aducând prima ninsoare din acest sezon în zonele montane frecventate de turiști. Stratul de zăpadă a atins...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de astăzi, o serie de avertizări meteo, vizând fenomene severe de precipitații abundente. Regiunile afectate...

Politică

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, a subliniat recent că nu se opune dreptului femeii de a decide dacă dorește să...

Meteo

Climatologul Roxana Bojariu a avertizat recent asupra creșterii semnificative a frecvenței și intensității fenomenelor meteorologice extreme, cauzate de încălzirea globală. Într-o apariție la Realitatea...

Actualitate

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a zguduit sâmbătă județul Buzău, în zona seismică Vrancea, la ora locală 18:06, conform datelor furnizate de Institutul...

Actualitate

Moartea părintelui Ioan Alupoaiei, preot al Bisericii Izvorul Tămăduirii din Botoșani, a stârnit un val de reacții contradictorii în spațiul public. După ce, inițial,...

Actualitate

Cerul României a fost din nou martorul unui spectacol astral rar, în momentul în care aurora boreală a strălucit în nuanțe delicate de violet...