Connect with us

Hi, what are you looking for?

Meteo

Cupola de foc pune stăpânire pe România: toată țara va fi lovită de un val de aer extrem de fierbinte

Foto: jurnaluldearges.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 7-14 iulie 2024, indicând o creștere semnificativă a temperaturilor. În majoritatea regiunilor țării, temperaturile vor atinge valori caniculare, iar aversele vor fi de scurtă durată și se vor manifesta local.

Advertisement

Prognoză meteorologică pentru intervalul 6 iulie ora 21:00 – 7 iulie ora 09:00

Pentru România:
Cerul va fi variabil în vestul și nordul țării și senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor varia între 8…10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și până la 22 de grade în dealurile vestice și pe litoral.

Advertisement

Citește și: Un șofer drogat a făcut prăpăd în Timișoara: a lovit un polițist cu mașina și a fugit de la locul faptei. A fost prins cu ajutorul televiziunii!

Pentru București:
Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…19 grade, cu cele mai mici valori în zona periurbană.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 7 iulie ora 09:00 – 8 iulie ora 09:00

Pentru România:
Vremea va fi călduroasă, local caniculară în vestul și sudul țării, unde disconfortul termic va fi în creștere. În zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în zona Carpaților Occidentali unde pot apărea averse slabe și descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade.

Pentru București:
Vremea va deveni caniculară după-amiaza, cu o temperatură maximă de 34…35 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, cu ITU atingând pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 8 iulie ora 09:00 – 9 iulie ora 09:00

Pentru România:
Vremea se va menține călduroasă, caniculară în sudul, vestul și sud-estul țării. Disconfortul termic va fi ridicat, cu ITU depășind pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în sud și sud-est, cu înnorări temporare și averse izolate după-amiaza în Carpații Occidentali și Meridionali. Temperaturile maxime vor fi între 30 și 37 de grade, iar cele minime între 11…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…24 de grade pe litoral.

Pentru București:
Vremea va fi caniculară cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 9 iulie ora 09:00 – 10 iulie ora 09:00

Pentru România:
Valul de căldură va persista, cu vreme caniculară și disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și averse locale în Carpații Occidentali și Meridionali. Temperaturile maxime vor fi între 32 și 38 de grade, iar cele minime între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral.

Pentru București:
Valul de căldură se va intensifica, cu temperaturi maxime de 37…38 de grade și minime de 20…22 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Tragedie cumplită pe Podul Grant din Capitală: Un motociclist și-a pierdut viața după ce a fost aruncat pe șinele de tramvai!

Tendința evoluției vremii pentru intervalul 11-14 iulie

Valul de căldură va continua și se va intensifica ușor, cu temperaturi caniculare și disconfort termic deosebit de accentuat în toate regiunile. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată la munte, însă redusă în restul teritoriului.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Meteo

România se confruntă cu o intensă caniculă, autoritățile emițând un cod roșu de avertizare pentru mai multe regiuni ale țării. Temperaturile resimțite la ora...

Monden

Irina Columbeanu, fiica cunoscutului om de afaceri Irinel Columbeanu și a fostei sale soții, Monica Gabor, a revenit recent în România după șase ani...

Actualitate

Caniculă fără precedent: două zile de cod roșu România traversează un episod extrem de caniculă, fiind sub avertizare de cod roșu pentru cel puțin...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi avertizări de Cod Portocaliu de furtuni pentru județul Suceava și Cod Galben de furtuni pentru județele...

Meteo

Sâmbătă și duminică, un val extrem de căldură va afecta regiunile Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, conform unei avertizări emise de Administrația Națională...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză detaliată pentru perioada 10-18 iulie 2024, indicând o perioadă critică caracterizată de temperaturi extreme și...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o serie de avertizări nowcasting de vreme severă, afectând în special județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș...

Meteo

România se pregătește pentru un val de căldură extremă: Avertizări și măsuri necesare Într-o perioadă marcată de temperaturi anormal de ridicate, România se confruntă...