Connect with us

Hi, what are you looking for?

Economie

În anul 2022, Lidl a avut în magazine cu peste 26% mai puține legume și fructe românești decât în anul precedent

Foto: servuscluj.ro

Anul financiar 2022-2023 a adus provocări semnificative pentru retailerul german Lidl în ceea ce privește achizițiile locale de fructe și legume în România. Potrivit economica.net, conform ultimului raport de sustenabilitate al companiei, Lidl a înregistrat o reducere cu 26,6% a cantității de produse achiziționate de la producătorii români, comparativ cu anul anterior. Principalul factor care a influențat această tendință negativă a fost seceta din vara anului 2022, care a afectat semnificativ recoltele și cantitățile de legume.

Advertisement

Scădere semnificativă: Lidl, cu peste 26% mai puține legume și fructe românești în 2022!

Achiziții și Seceta:

Advertisement

Lidl a cumpărat în total 94.690 de tone de fructe și legume de la producătorii români în perioada analizată, reprezentând doar 38% din totalul achizițiilor de produse proaspete. În ciuda acestei scăderi, ponderea mărfurilor locale a atins 64% în vârful de sezon, reflectând eforturile continue ale companiei de a susține producătorii locali.

Citește și: Bombă cu Ceas: România se împrumută 51.000 de euro pe minut. Statisticile care arată amenințarea economiei naționale!

Cu toate acestea, inflația a jucat un rol semnificativ în creșterea sumelor încasate de furnizorii locali. Creșterea valorii produselor permanente a fost de 33%, contribuind la o majorare a procentului din valoarea totală a mărfii ajunsă în buzunarele producătorilor locali, de la 45% la 47%.

Impactul asupra Cămării Noastre și Exporturi:

Producția locală deficitară s-a resimțit și în oferta Cămăra Noastră, unde numărul de articole a scăzut cu 23, ajungând la 128. De asemenea, valoarea exporturilor realizate de producătorii locali către rețeaua germană Lidl a scăzut de la 65 de milioane de euro la 27,9 milioane de euro. Aceste cifre indică o nevoie crescută de revitalizare a producției locale pentru a satisface cererea și pentru a stimula economia.

Planuri pentru Viitor:

În perspectiva anului 2023, Lidl evidențiază în raport intenția de a crește cu 33% suprafețele cultivate cu legume și fructe în parteneriat cu producătorii locali certificați GlobalG.A.P. Compania urmează să implementeze o nouă metodă de evaluare și îmbunătățire a practicilor agricole, inclusiv conservarea apei, în colaborare cu USAMVB.

Angajamentul Extins pentru Sustenabilitate:

Pe lângă aspectele legate de achiziții și producție, raportul evidențiază angajamentul extins al Lidl pentru sustenabilitate:

  1. Certificare și Colaborare: Colaborarea cu 358 de furnizori pentru sortimentul permanent și angajamentul continuu cu 458 de furnizori pentru întregul sortiment reprezintă un pas important în direcția susținerii economiei locale.
  2. Responsabilitate Socială: Implicarea activă în responsabilitatea socială se reflectă în donații considerabile de alimente, produse non-alimentare și hrană pentru animale, contribuind la reducerea risipei de alimente și sprijinirea comunității.
  3. Reducerea Impactului Ecologic: Lidl a implementat diverse inițiative pentru reducerea impactului ecologic, inclusiv eliminarea a 42 de tone de plastic din ambalaje și introducerea de camioane electrice în flota de transport.
  4. Energie Regenerabilă și Eficiență Energetică: Extinderea utilizării energiei regenerabile, certificarea conform ISO 50001 pentru toate magazinele și centrele logistice, și introducerea panourilor fotovoltaice în 20 de magazine demonstrează angajamentul pentru o operare sustenabilă.

Concluzii:

Raportul de sustenabilitate al Lidl pentru anul financiar 2022-2023 oferă o imagine detaliată a provocărilor și progreselor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și implicarea activă în economia și comunitatea locale. În ciuda scăderii achizițiilor de produse locale datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, Lidl își menține angajamentul pentru creșterea producției locale și implementarea practicilor agricole sustenabile.

Un articol bine detaliat găsiți AICI.

Citește și: Avertizare Șocantă de la JPMorgan: Doar 1% din Americani Vor Trăi Mai Bine, Restul Se Confruntă cu Un Viitor Întunecat!

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Monden

Irina Columbeanu, fiica cunoscutului om de afaceri Irinel Columbeanu și a fostei sale soții, Monica Gabor, a revenit recent în România după șase ani...

Actualitate

Caniculă fără precedent: două zile de cod roșu România traversează un episod extrem de caniculă, fiind sub avertizare de cod roșu pentru cel puțin...

Meteo

România se pregătește pentru un val de căldură extremă: Avertizări și măsuri necesare Într-o perioadă marcată de temperaturi anormal de ridicate, România se confruntă...

Meteo

Cod Roșu – Județul Satu Mare Valabil de la: 08-07-2024 ora 19:20Până la: 08-07-2024 ora 20:00 Advertisement Zone afectate: Carei, Sanislău, Pișcolt, Foieni, Petrești,...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 7-14 iulie 2024, indicând o creștere semnificativă a temperaturilor. În majoritatea regiunilor țării,...

Economie

Luni, 8 iulie, contabilii și alți specialiști din domeniul financiar se vor aduna în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva „abuzurilor legislative și măsurilor...

Meteo

În ciuda precipitațiilor abundente din ultimele zile, România se confruntă din nou cu un val de caniculă, aducând aer irespirabil și nopți tropicale. Meteorologii...

Social

Într-o postare recentă pe Facebook, Dan Negru reflectează asupra diferențelor dintre români și restul Europei, pornind de la comparația dintre portarii Niță și Neuer....