Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

PARTIDUL ȘPĂGARILOR și POMANAGIILOR

Foto: monitorfg.ro

În toate coalițiile guvernamentale din ultimii 33 de ani, grupările de crimă organizată împotriva poporului român, denumite incorect „partide politice” s-au bătut, invariabil, pe portofoliile cu cele mai mari bugete de cheltuit.

Advertisement

Ne-am fi putut imagina că acest lucru este cauzat de faptul că oamenii chiar vor să facă treabă și pentru asta este nevoie de bani.

Advertisement

Experiența ultimelor trei decenii ne arată însă altceva. Indiferent de culoarea politică, indiferent de bugetele extrem de grase avute la dispoziție de către membrii Executivului, indiferent cât de mari au fost sumele, nu s-a făcut NIMIC notabil.

Citește și: Caracatița vaccinurilor iese la suprafață: Se cere audirea lui Ionannis în dosarul tunurilor de miliarde date pe suferința oamenilor în pandemie

S-au făcut însă lucruri insignifiante, în special în anii electorali, ca să mulțumească prostimea, cunoscut fiind faptul că aceasta este invariabil fericită cu o mică șpagă, o dată la patru ani, șpagă care să justifice emanarea unui fals sofism, precum bine-cunoscutul „A furat, maică, dar a și făcut!”.

România are, practic, un singur partid. Nu știu de ce nu vrem să recunoaștem acest fapt.

Trăim, din 1990 până azi, sub guvernarea Partidului Spăgarilor și al Pomanagiilor, partid care reprezintă într-adevăr majoritatea covârșitoare a populației cu drept de vot. Populație care se bucură când i se aruncă firmituri din ceea i se cuvine de drept, dar ai cărei indivizi se bucură și mai tare de orice i se oferă pe nedrept – de la un post călduț la stat, la un examen trecut pentru că se cunoaște persoana potrivită, nu materia, la o funcție cu nume sonor și remunerație grasă, mașini de serviciu și multe alte mici foloase care se numesc în mod normal „găinării”, dar care duc, adunate, la rezultate catastrofale pentru această țară.

În acest context, când toate partidele au platforme-program diferite, ar fi trebuit ca și viziunile lor să fie diferite, iar rezultatele politicilor proprii să fie vizibile și obligatoriu în folosul și în interesul celor pe care ei pretind că i-ar reprezenta.

Politica de partid ar trebui să se vadă în legile promulgate și în rezultatele guvernării – bref, în nivelul de trai al „votantului prost” , al omului de rând.

Însă din rezultatele legislative, administrative și executive ale TUTUROR aleșilor din ultimii 33 de ani se vede că ABSOLUT TOATE formațiunile politice au aceeași politică de partid, indiferent de umbrelă ideologică sub care pretind, doar pe hârtie și la nivel declarativ, că s-ar afla.

Și nu, acest interes nu este interesul României și nu este nici pe departe nici interesul Poporului Român și nici măcar nu constă în bunăstarea materială a maselor.

Singurul interes al tuturor a fost și este „PARTIDUL” în sine, aceasta însemnând, de facto, împărțirea banilor și a resurselor între toți șefii și șefuleții, sub formă de comisioane, care sunt de la câteva mii de euro la câteva milioane, eufemistic numite „atenții”, ca să aibă și ei de-o ciorbiță de burtă.

Deoarece de la ultimul consilier dintr-o primărie sătească și până la grangurii cei mari de la București, fără excepție, TOȚI sunt puși pe furat, înșelat și căpătuit strict atât în numele găștii din care fac parte, cât și în nume propriu.

Interesul partidelor a devenit astfel confundat până la contopire cu interesul buzunarului personal al politicianului, dar și al votanților, dar și ai susținătorilor lui, care speră să primească o bucățică din cașcaval sau măcar un os de ros, rămas de la festinul potenților politichiei românești.

În concluzie, noi nu ar trebui să fim supărați pe clasa politică actuală, pentru că ea este exact oglinda societății românești contemporane.

Suntem o societate care dă „atenții” profesorilor, medicilor, polițiștilor, judecătorilor, tuturor celor aflați într-o funcție care permite obținerea unor foloase personale și ilegale, și amorale, și imorale.

Citește și: George Simion Declanșează Războiul împotriva Schimbărilor Nedemocratice în UE – AUR Îndeamnă Româncele la Acțiune!

Mita dată și primită cu cea mai mare bucurie stă la baza funcționarii societății românești de azi.

Suntem un popor care adoră ȘPAGA și POMANA.

Așadar, din acest motiv, noi nu avem voie să îi considerăm pe aleșii noștri vinovați de absolut nimic. Nici de lăcomie, nici de furt, nici de nepotism, nici de mercantilism, nici de corupție.

Pentru că ei sunt exact ca noi! Și până nu ne vom schimba ei, nici ei nu se vor schimba.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Un incident a avut loc la Spitalul Colentina din București, unde un medic a fost surprins în flagrant delict în timp ce primea 500...

Actualitate

Joi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus reținerea pentru 24 de ore a șefului ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, într-un dosar în care acesta...

Opinii

În ultima vreme îmi tot atrage lumea atenția. Că ce tot scriu despre Credință?! Ce tot scriu despre Dumnezeu?! Că cine mă cred eu?...

Spiritualitate

UPDATE: Părintele Alexandru Ștefan: Advertisement Hristos a înviat! Advertisement Va aducem aminte ca termenul limita pt depunerea formularului 230 este 27.05.2024. Prin acest formular...

Opinii

V-ați întrebat vreodată de ce e tot mai puternic curentul ăsta împotriva mielului de Paști și de ce nu împotriva porcului de Crăciun?! Advertisement...

Opinii

I-auzi brâul! Nu mai vor copiii examen de bacalaureat. Asociația copiilor din Constanța a transmis un comunicat care spune că „Subiectele au fost ineficiente”....

Opinii

„Copilul meu e genial. Stă toată ziua pe telefon. Pe tabletă.” Acum douăzeci de ani, când accesul la internet a devenit foarte ușor, când...

Politică

În mijlocul unui an dens electoral, cu campanii politice care dezvăluie subiecte murdare ce au fost ținute sub preș de mult timp, Victor Ciutacu,...