Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

A stat 20 de ani în închisoare, fiind nevinovată! Una din cele mai mari erori din istoria justiției

Foto: istockphoto.com

Într-un caz ce a cutremurat opinia publică din Australia, o femeie condamnată pentru moartea celor patru copii ai săi a fost eliberată și grațiată după două decenii de detenție. Femeia, ale cărei nume și tragedie au devenit sinonime cu o presiune judiciară greșită, va cere acum despăgubiri pentru anii petrecuți într-o închisoare în care, potrivit avocatului ei, nu trebuia să se afle niciodată.

Advertisement

O Femeie Condmanată pentru Moartea Copiilor Ei, Grațiată După 20 de Ani de Închisoare

Condamnarea femeii, care și-a petrecut 20 de ani în închisoare, a fost anulată de statul New South Wales în luna iunie a acestui an, generând o dezbatere intensă cu privire la sistemul judiciar și la modul în care această eroare gravă a fost posibilă. Avocatul ei, într-o declarație ulterioară, a anunțat că intenționează să solicite despăgubiri substanțiale pentru clienta sa, subliniind faptul că aceasta a fost victimă a unui sistem care a preferat să o învinuiască în loc să recunoască natura tragică și imprevizibilă a pierderii celor patru copii.

Advertisement

Citește și: BREAKING: România, sub amenințarea Războiului! Rusia anunță atacuri iminente asupra țării noastre

Femeia, al cărei nume nu a fost dezvăluit în scopul protejării vieții sale private, și-a exprimat amărăciunea față de modul în care sistemul judiciar a gestionat cazul ei. „Sistemul a preferat să mă învinuiască mai degrabă decât să accepte că uneori copiii pot muri brusc, neașteptat și sfâșietor”, a declarat ea în fața tribunalului în ziua eliberării sale.

Potrivit BBC, cazul a fost caracterizat ca una dintre cele mai mari erori judiciare din istoria Australiei, în special în contextul tragediei care a dus la condamnarea ei. Cei patru copii ai săi, Caleb, Patrick, Sarah și Laura, au pierit între 1989 și 1999. Procurorii au susținut că ea i-a sufocat și, în 2003, a fost condamnată la o pedeapsă de 40 de ani de închisoare pentru crimă.

Controversele s-au amplificat în 2019, când o anchetă inițială a confirmat vinovăția femeii. Totuși, o a doua anchetă, condusă de fostul judecător-șef Thomas Bathurst, a adus o nouă lumină asupra cazului în 2022. Dovezi recente au sugerat că doi dintre copii aveau o mutație genetică rară, care ar fi putut fi factorul decisiv în cauza morții lor.

La începutul acestui an, o nouă anchetă a concluzionat că există îndoieli serioase cu privire la vinovăția femeii. Se pare că moartea copiilor ei ar fi putut fi rezultatul unor mutații genetice excepționale, ceea ce a aruncat o umbră asupra veridicității acuzațiilor de omucidere. Această dezvoltare ulterioară a consolidat eșecul sistemului judiciar de a proteja drepturile și libertățile individuale în fața unei tragedii complexe.

Citește și: Rusia lui Putin Înaintează Hotărâtă către o Victorie Zdrobitoare: Bazele Europei Se Clatină / Analiză The Telegraph

Într-un context mai amplu, eliberarea acestei femei ridică întrebări cu privire la necesitatea unei revizii a sistemului judiciar și la implementarea unor măsuri care să prevină erorile judiciare grave. Această poveste tragică servește ca un memento asupra fragilității justiției și a riscurilor asociate cu o presiune judiciară nechibzuită, care poate aduce consecințe dezastruoase pentru indivizi nevinovați.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Externe

Un incident major a avut loc pe un zbor LATAM Airlines, care se îndrepta de la Sydney către Aeroportul Internațional Auckland, rezultând în rănirea...

Sănătate

Experții din domeniul sănătății au primit cu interes știrea despre dezvoltarea unui nou vaccin cu potențial revoluționar în tratarea cancerului intestinal precoce, care urmează...

Externe

Peste 200 de persoane au fost evacuate în cursul nopții de duminică spre luni în nord-estul Australiei, în statul Queensland, în urma unor inundații...