Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Adevărul despre șorici dezvăluit de nutriționista Mihaela Bilic în prag de sărbători

Foto: doctorulzilei.ro

Cu Sărbătorile de iarnă la ușă, nutriționista Mihaela Bilic aduce în atenție un subiect aparent controversat: șoriciul. Într-un demers de a demonta miturile și a oferi o perspectivă mai profundă asupra alimentelor tradiționale de sezon, Bilic susține că puțini sunt conștienți de beneficiile pe care le aduce șoriciul organismului uman.

Advertisement

Sărbători Gustoase și Sănătoase: Mihaela Bilic Devoalează Adevărul Despre Șorici și Bucătăria Tradițională de Crăciun

Într-o postare recentă, Mihaela Bilic împărtășește experiența sa în pregătirea și tranșarea porcului pentru Crăciun, comparând emoțiile sale cu cele descrise în celebrul poem „Moartea căprioarei” de Nicolae Labiș. Nutriționista subliniază că această activitate reprezintă un spectacol impresionant, o artă ce implică meserie și pricepere.

Advertisement

Citește și: Leon Dănăilă aruncă în aer dieta vegetariană: „Dacă mâncați numai legume și fructe, nu o să trăiți prea mult”

Despre șorici, Bilic aduce lumină într-o perspectivă inedită, afirmând că acesta nu doar că nu îngrașă, dar este și o sursă valoroasă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de benefic pentru organism. Potrivit ei, șoriciul copt este o delicatesă de neegalat, ce poate fi savurată cu precădere în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura”, subliniază nutriționista în postarea sa.

În contextul sărbătorilor de iarnă, friptura de porc este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa românilor, iar tradiția Ignatului, sărbătorită pe 20 decembrie, aduce o pregătire cu cinci zile înainte de Crăciun. Mihaela Bilic susține că șoriciul, în acest context, este o adevărată „pomana a porcului”, reprezentând o introducere gustoasă în atmosfera sărbătorilor.

Nutriționista recomandă, de asemenea, marinațiile tradiționale în prepararea cărnii, subliniind că acestea pot fi acide (cu oțet, suc de lămâie sau vin) sau enzimatice (cu ananas, papaya sau ghimbir). Bilic oferă sfaturi practice, indicând importanța omogenizării condimentelor și a legumelor în lichidul marinadei, precum și necesitatea de a întoarce carnea de mai multe ori în timpul procesului de marinare, în special în cazul proceselor îndelungate.

Citește și: El este românul hotărât să încheie flagelul omenirii: Cancerul! Descoperirea sa are potențialul de a revoluționa medicina

Astfel, declarațiile Mihaelei Bilic aduc o perspectivă nouă și informată asupra șoriciului și a preparatelor tradiționale de iarnă, evidențiind beneficiile acestora și oferind publicului o viziune mai profundă asupra valorilor nutriționale ale acestor alimente, în ciuda miturilor răspândite în mod obișnuit.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Monden

Într-un recent episod al popularului show TV prezentat de Cătălin Măruță, un incident neașteptat a iscat un val de critici din partea publicului. Invitata...

Sănătate

Într-o confruntare televizată ce a stârnit ample discuții, Cătălin Măruță a pus sub semnul întrebării siguranța cutiilor de conserve, provocând un schimb aprins de...

Sănătate

Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, a șocat recent comunitatea medicală și publicul cu afirmațiile sale neconvenționale cu privire la alimentație și diete. Într-un interviu...

Sănătate

Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă sfaturi esențiale pentru alegerea pateului de ficat potrivit într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook. Pateul de ficat...