Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Citește 5 seri la rând rugăciunea puternică către Arhanghelul Mihail pentru a avea parte de împliniri

În agitatul tumult al vieții cotidiene, în mijlocul provocărilor și ispitelor, căutăm adesea ghidare și ocrotire divină pentru a ne îndruma pașii pe calea cea dreaptă. În această căutare, rugăciunea devine un far luminos, iar Sfântul Arhanghel Mihail este privit ca un protector puternic, cel care a învins răul și veghează asupra oamenilor credincioși.

Advertisement

În Căutarea Împlinirii Spirituale: Rugăciune Puternică Către Arhanghelul Mihail

În textul sacru „Rugăciunea Către Arhanghelul Mihail,” se deschide o fereastră către o lume a spiritualității profunde și a rugăciunii sincere. Această rugăciune oferă o legătură directă cu Arhanghelul Mihail, chemându-l ca sprijin și păzitor al credincioșilor. Prin cuvintele încărcate de încredere și credință, rugăciunea devine o modalitate de a cere ajutor și ocrotire împotriva forțelor întunecate și a ispitelor lumii.

Advertisement

Citește și: Calendar Ortodox 28 Noiembrie. Martiri și Mărturisitori ai Credinței în Lupta pentru Sfintele Icoane

În primul rând, textul evidențiază slava și poziția înaltă a Arhanghelului Mihail în ierarhia cerească, descriindu-l ca pe cel care stă dinaintea Treimii negrăite și care a înfrânt puterea diavolului. Rugăciunea se adresează cu umilință și recunoștință, cerându-i să devină pavăza nestricată și coiful tare al Bisericii și al neamului dreptcredincios.

În continuare, se exprimă convingerea că, chiar dacă oamenii au greșit, ei caută întoarcerea la Dumnezeu și călăuzirea către fapte bune. Se roagă pentru luminarea minților cu înțelepciune divină și întărire în legea Domnului, astfel încât să se depășească ispitele trupești și gândurile pământești.

Textul subliniază, de asemenea, importanța pocăinței adevărate și a trăirii unei vieți dedicate lucrurilor spirituale. Se imploră harul Domnului pentru a călăuzi inimile către curăție și milostenie, renunțând la plăcerile trecătoare ale lumii în favoarea celor veșnice și cerești.

În final, rugăciunea se încheie cu apelul către Arhanghelul Mihail să protejeze sufletele credincioșilor în fața duhurilor răutății, asigurându-le că în clipa sfârșitului lor, vor fi păziți și îndrumați către sălașurile Raiului, unde durerea și suferința nu au loc.

Citește și: Semnificația Postului Crăciunului

În lumina acestor cuvinte puternice și înduioșătoare, ne îndreptăm privirea către rugăciune ca călăuză spirituală în căutarea împlinirii și ocrotirii divine în fiecare zi a vieții noastre.

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Mihail

Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi în­tre îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamu­lui omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului dia­vol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu cre­dință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Bi­serici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și ne­văzuți.

Nu ne lăsa pe noi, o, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără ajutorul și ocrotirea ta, pe cei ce lăudam astăzi sfântul tău nume. Iată că, deși mult gresiți suntem, nu voim să pierim întru fărădelegile noastre, ci să ne întoarcem la Domnul, ca să ne călăuzească spre lucruri bune. Luminează mințile noastre cu lumina feței lui Dumnezeu, care strălucește tot­deauna pe fruntea ta ca un fulger la arătare, ca să putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, bună și desăvârșită, în ceea ce ne privește, și să cunoaștem toate câte se cuvine nouă să le facem și câte să le trecem cu vederea și să le părăsim. Întărește-ne cu harul Domnu­lui voința slabă și dorirea lipsită de vla­gă, că întărindu-ne în legea Domnului, să încetăm a ne mai primejdui cu cu­getele pământești și cu poftele trupești, aplecându-ne, după asemănarea copii­lor lipsiți de minte, către frumusețile degrabă pieritoare ale lumii acesteia și uitând în chip nesăbuit cele veșnice și cerești de dragul celor stricăcioase și pământești.

Mai presus de toate acestea, cere de Sus pentru noi duhul adevăratei po­căințe, întristarea cea nefățarnică după Dumnezeu și zdrobirea pentru păcatele noastre, ca zilele ce ne-au mai rămas din această viață trecătoare să le chel­tuim nu spre plăcerea simțurilor și hrănirea patimilor noastre, ci întru îndrep­tarea cu lacrimi de credință și zdrobire a inimii, cu nevoințele curăției și cu bineplăcutele fapte ale milostivirii.

Iar când se va apropia ceasul sfârșitului nostru, al slobozirii din legăturile aces­tui trup pieritor, nu ne lasă pe noi, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără de apă­rare împotriva duhurilor răutății care sunt în văzduhuri și obișnuiesc a împiedica urcușul sufletului omenesc la cele de Sus, ca păziți fiind prin tine, fără m­piedicare să ajungem în sălașurile prea-slăvite ale Raiului, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Și învrednicindu-ne a vedea prealuminatul chip al Preabunului nos­tru Domn și Stăpân, și căzând cu la­crimi la picioarele Lui, cuprinși de bucu­rie și umilin a sa strigăm: slava Ție, Preaiubitul nostru Mântuitor, Care pen­tru preamultă dragoste pe care o ai față de noi, nevrednicii, ai binevoit a trimi­te pe îngerii Tăi ca să slujească mân­tuirii noastre! Amin!

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


1 Comment

1 Comment

  1. Gabriela

    20 martie 2024 at 23:55

    Laudat fie numele Domnului ca a lasat drept ajutor pe Sfintii facatori de minuni .Sa ne rugam staruitor si cu multa credinta Lor ca sa fie mijlocitorii nostri la BUNUL DUMNEZEU .Sa fim buni si milostivi ca la randul nostru sa fim ajutati .Amin.Asa este asa sa fie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Opinii

În ultima vreme îmi tot atrage lumea atenția. Că ce tot scriu despre Credință?! Ce tot scriu despre Dumnezeu?! Că cine mă cred eu?...

Politică

Într-o dezvoltare semnificativă pentru România, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că ţara a obţinut o victorie majoră în procesul cu Gabriel Resources privind controversatul...

Știință

Într-un studiu recent publicat în revista Nature, cercetătorii avertizează că New York și alte zeci de orașe americane de coastă sunt într-un proces accelerat...

Știință

Într-o descoperire remarcabilă care redefinește înțelegerea noastră asupra istoriei timpurii a umanității, cercetătorii au stabilit că o serie de unelte din piatră găsite în...

Actualitate

Vineri dimineață, un incident tragic a avut loc în zona terminalului de plecări a Aeroportului Internațional Henri Coandă Otopeni, marcând o zi neagră pentru...

Externe

Într-un caz șocant care a zguduit comunitatea din Uccle, o suburbie a capitalei Bruxelles, Belgia, o femeie de 35 de ani, identificată drept Jessica,...

Magazin

Controversele au izbucnit în societatea românească după ce Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut declarații într-o emisiune la Radio Dobrogea, susținând că „bărbații,...

Actualitate

Lumea folclorului românesc este în doliu după pierderea a doi dintre cei mai îndrăgiți artiști ai săi, Dorina Grad și Maricel Chipăilă, care au...