Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

De la Doctor în Matematică în SUA, la Călugăr – Povestea Uimitoare a Părintelui Ieremia de la Mănăstirea Putna

Părintele Ieremia de la Mănăstirea Putna, cunoscut pentru realizările sale remarcabile în matematică și pentru parcursul său neobișnuit, a devenit subiectul unei povești complexe și inspiraționale. Născut și crescut într-o familie fără tradiție matematică, părintele Ieremia a devenit un exemplu de perseverență și succes în acest domeniu.

Advertisement

De la Olimpici la Călugăr: Povestea Excepțională a Părintelui Ieremia de la Mănăstirea Putna

Pasiunea sa pentru matematică a început încă din copilărie, iar în clasa a IV-a a început să participe la olimpiade de matematică. Cu timpul, a excelat în acest domeniu și a fost recunoscut ca un olimpic de excepție. După absolvirea liceului, a optat să studieze matematica la București, unde a fost acceptat fără examen de admitere datorită statutului său de olimpic. Părintele Ieremia a ales Secția de cercetare și a absolvit într-o perioadă în care absolvenții acestei secții au creat oportunități pentru românii talentați de a studia în străinătate.

Advertisement

Citește și: Pr. Ioan Istrati: Suntem într-un experiment demonic de ucidere a vieții veșnice din noi

Anii 1989 și după au fost marcați de emigrarea unor matematicieni români de elită în Statele Unite ale Americii, făcându-se cunoscută calitatea educației matematice din România. În acest context, părintele Ieremia a aplicat la mai multe universități americane și a fost acceptat la University of California at Los Angeles (UCLA) și la University of California at Berkeley (UC Berkeley). A ales UC Berkeley datorită prestigiului mai mare pe care universitatea îl avea în domeniul matematicii.

Berkeley, un oraș situat în apropiere de San Francisco, a devenit locul în care părintele Ieremia a continuat să-și dezvolte abilitățile matematice. În timpul șederii sale în SUA, el a citit despre Sfântul Ioan Maximovici și biserica cu moaștele acestuia din San Francisco, ceea ce l-a influențat în decizia sa de a aplica pentru o bursă în America.

Cu toate că se afla într-un mediu diferit și departe de casă, experiența părintelui Ieremia în Statele Unite nu a fost una ușoară. Acesta a remarcat un sentiment general de singurătate în societatea americană, în care producțiile de divertisment erau încercări de a umple un vid interior. Distanțele geografice mari au dus la distanțe sociale considerabile între oameni.

În ciuda provocărilor, perioada sa petrecută în SUA a avut un impact semnificativ asupra vieții sale. În ultimul an al doctoratului său, în 2007, a decis să se întoarcă în România pentru a avea grijă de mama sa bolnavă. Acest moment a fost un punct de cotitură în viața lui, determinându-l să se călugărească. După ce a petrecut cinci ani în America, a revenit definitiv în țară și s-a călugărit la Mănăstirea Putna.

Citește și: Povestea pustnicului Ioan David, din Alba, care cunoștea gândurile oamenilor. Maica Domnului i s-ar fi arătat de trei ori

Părintele Ieremia de la Mănăstirea Putna reprezintă un exemplu de succes în lumea matematicii și o inspirație pentru cei care urmăresc propria pasiune, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină în calea lor. Experiența sa în SUA a influențat în mod profund decizia de a se dedica vieții monahale și de a sluji credinței și comunității.

Un amplu interviu cu Părintele Ieremia, găsiți AICI.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: De la Doctor în Matematică în SUA, la Călugăr – Povestea Uimitoare a Părintelui Ieremia de la Mănăstirea Putna - SuceavaLIVE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și: