Connect with us

Hi, what are you looking for?

Opinii

Diana-Maria Brăgaru: Contrar ideilor progresiste, ne putem opune Noii Ordini Mondiale și transumanismului

„În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, 16:33)

Advertisement

„Vine sfârșitul lumii! Nu mai avem scăpare! Nu putem să ne împotrivim! Noi nu avem nicio putere!”

Acestea sunt cele mai des întâlnite idei (sub diferite forme de exprimare în lumea Ortodoxă) ale adepților teoriei conspirației care nu mai e teorie, ci realitate.
Este dovada irefutabilă că spirtul Mioriței nu a murit și că gena defectă a ciobanașului moldovean care „și-a acceptat datul” s-a perpetuat toxic până în zilele noastre.

Advertisement

Citește și: „Scandalul” Elena Lasconi sau cum ne fac politicienii din vorbe

Această modalitate otrăvitoare de abordare a lucrurilor, această mentalitate autodistructivă, această depunere a armelor înainte de orice luptă, convine de minune tuturor celor care văd în Noua Ordine Mondială „salvarea planetei” de oamenii care o locuiesc.

NOM, modalitatea prin care ei vor să supună întreaga omenire, să reducă populația și să ne transforme pe toți în niște unelte docile, interșanjabile, incapabile de rezistență, bieți cyborg, amărâți lipsiți de voință și gândire proprie, roboți tâmpiți, cu piese de schimb, întru instaurarea tranhumanismului în care toți nebunii văd obținerea nemuririi, devine astfel o joacă de copil!

Că personaje precum Yuval Harari, Bill Gates, Elon Musk și toată pleiada de alți „gânditori de școală nouă”, cei invitați perpetuu la Davos și nu numai, toți aceia care numesc dereglarea mintală „progres” ne prezintă un viitor în care omul este pe jumătate robot, în care inteligența artificială ne va controla total, că moartea umanității este un fapt inexorabil, nu e de mirare. E agenda lor, pentru asta sunt plătiți – să ne spele pe creier ca sa fim convinși că nu putem face nimic pentru a-i opri – așa se asigură că nimeni nu va încerca să li se împotrivească.

Este însă de mirare cum oameni cu frica Lui Dumnezeu și cu credință își cultivă autosuficient neputința pretextând că aceasta este voia Lui Dumnezeu!

Fractura logică este evidentă – nicăieri nu este precizat momentul exact al Revelației (pentru că de fapt acesta este sensul cuvântului „Apocalipsă”) și nicăieri Dumnezeu nu ne-a spus că nu trebuie să ne împotrivim răului.

De facto, dacă ne privim calendarele (nu ca mâțele în momente de contemplare), dacă în afară de like și „amin” aruncate la întâmplare mai mult în spațiul virtual decât în Biserici, am pune mâna pe Viețile Sfinților, am constata că Sfinții au fost cei care s-au împotrivit fizic răului care exista și în vremurile lor. Și lupta lor nu s-a dus doar la nivel de rugăciune. Sfinții au făcut lucruri împotriva stăpânirilor nelegiuit, uneori cu sabia în mâini. S-au ridicat împotriva lor! Ba mai mult, nici nu trebuie să fii creștin ca să știi că aceia care ale căror nume au rămas înscrise în istorie nu au fost cei care și-au acceptat propria nimicire, ci exact aceia care s-au ridicat împotriva nedreptăților și nebunilor.

Din această perspectivă, teoria potrivit căreia acceptarea în liniște și rugăciune a tot ce se întâmplă, fără nicio ripostă efectivă, fără niciun fel de împotrivire, nu mai poate fi percepută drept smerenie, ci pură sminteală. Există nu numai lașitate, ci nimicnicia este dublată și de îngâmfarea ascunsă în speranța noastră că suntem îndeajuns de buni să merităm ceva în ideea că Dumnezeu ne va asculta rugăciunile „by default”, pentru că El este bun și milostiv cu toată lumea.

Da, Dumnezeu este bun și milostiv, ascultă până și rugăciunile păcătoșilor. Este plină Sfânta Scriptură de minunile făcute de Hristos care a vindecat și salvat oameni care în mod normal ar fi fost nedemni de mila Lui. Însă trebuie să ne amintim faptul că acei oameni nu au așteptat ca momâile salvarea, ci punându-și nădejdea în El l-au ieșit în întâmpinare și L-au urmat, deși mulți au plătit cu viața curajul de care au dat dovadă, cum se arată în toate cărțile sfinte.

Așadar nu ne putem minți că suntem buni creștini, buni Ortodocși și buni români ținându-ne gurile închise, stând ascunși în case și rugându-ne pe după uși, spre a nu ne deranja familia, prietenii, șefii, stăpânirea și pe toți cei care ne promit nemurirea. Noi suntem oricum nemuritori și asta uităm.

Nu poți pretinde că ești smerit când, de fapt, îți ascunzi lașitatea, nu îți asumi nicio responsabilitate și niciun risc. Nu poți pretinde că te opui răului care devine lege pe zi ce trece și din cauza lipsei tale de reacție vehementă și nu doar pentru că e ținta lor, folosindu-te de pretexte pretins Ortodoxe, scuzându-ți lipsa de reacție cu „asta este voia Domnului”, pentru că Dumnezeu nu îți face ție confesiuni și nu ți-a transmis că a început deja numărătoarea inversă.

Citește și: Cine ne mai otrăvește mâncarea?!

Prin acest gen de atitudine călâie tu nu faci decât să grăbești venirea sfârșitului. Devii fix în acest moment exact ceea ce demenții își doresc să fii în viitor: un exemplar nu din turma Domnului, ci te transformi chiar înainte de vreme într-un exemplar al turmei de oi care va fi căsăpită de NOM, laolaltă cu urmașii tăi, cărora le insufli ideea de neputință, de nevolnicie prin exemplul tău personal, și îi înveți ce înseamnă lașitatea, fariseismul și lenea – nimic din ce înseamnă de fapt a fi Ortodox.

Dumnezeu ți-a dat puterea de a deosebi binele de rău exact pentru a lupta împotriva răului și a te izbăvi de el, nu pentru a conviețui în bună înțelegere cu el. Ți-a dat darul gândirii pentru a-ți folosi creierul, ți-a dat putere pentru a te împotrivi răului.

Poate că ar fi cazul să îți upgradezi rugăciunea egoistă din „izbăvește-mă, Doamne!”, in „Dă-mi, Doamne, putere să mă lupt, să izbândesc asupra vrăjmașilor Tăi și ai mei spre izbăvirea și mântuirea tuturor!”
Și să nu te mai rezumi doar la vorbe. Cuvintele fără fapte nu înseamnă nimic, ai exemplul fariseilor în acest sens.
Amintește-ți că Dumnezeu lucrează prin oameni, așadar fii unul dintre oamenii Lui. Pentru tine, pentru copiii tăi, pentru întreaga omenire.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

UPDATE: Părintele Alexandru Ștefan: Advertisement Hristos a înviat! Advertisement Va aducem aminte ca termenul limita pt depunerea formularului 230 este 27.05.2024. Prin acest formular...

Externe

Recent, o tendință interesantă a captat atenția publicului – miliardarii lumii, în special cei din industria tech, își construiesc buncăre uriașe echipate cu facilități...

Tehnologie

Recent, un raport elaborat la cererea Departamentului de Stat al Statelor Unite a aruncat lumină asupra provocărilor și pericolelor potențiale pe care dezvoltarea rapidă...

Externe

Într-o epocă marcată de incertitudini globale și provocări fără precedent, fenomenul construirii de buncăre de către elitele financiare și tehnologice a câștigat o nouă...

Magazin

În ciuda faimei sale internaționale în tenis, viața personală a Simonei Halep a fost întotdeauna ținută departe de lumina reflectoarelor. Printre aspectele mai puțin...

Actualitate

Într-un incident tragic ce a avut loc la Sibiu, două tinere, în vârstă de 12 și 14 ani, aflate sub îngrijirea unui centru de...

Actualitate

La final de an, Gigi Becali, controversatul latifundiar și finanțator al clubului FCSB, a ieșit în prim-plan cu declarații șocante despre sfârșitul lumii și...

Actualitate

O anchetă amplă începe în urma incendiului din comuna Gura Vadului, unde Ferma Dacilor, o destinație populară pentru turiști, a fost distrusă, iar șase...