Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Pr. Ioan Istrati: „Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului. Nevăzută de ochii somatici”

Părintele Ioan Istrati / Foto: Facebook, Ioan Istrati

Părintele Ioan Istrati dezvăluie într-o postare emoționantă pe Facebook perspectivele sale asupra realităților spirituale care transcend percepția umană obișnuită. Subliniind că majoritatea realității este invizibilă pentru simțurile fizice, el discută despre importanța spiritualității și rolul profund pe care îl joacă în viața de zi cu zi. Părintele Istrati argumentează că adevărata esență a existenței depășește ceea ce poate fi perceput cu ochii sau auzit cu urechile, invitând la o reflecție profundă asupra lumii spirituale și a impactului ei asupra vieții noastre.

Advertisement

Citește și: Pr. Ioan Istrati: „Patru puncte cardinale ale posedării: îl aruncă la pământ şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte”

Advertisement

Părintele Ioan Istrati:

Taina

„Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului. Nevăzută de ochii somatici. Și aici nu vorbesc de virusuri, bacterii și organisme mici. Nici de leptonii de lumină din care e făurită materia.

Vorbesc de realitatea spirituală a lumii. Nu vedem din păcate îngerii, demonii, sufletele, nu auzim corurile heruvimilor, atingerea sfinților, nu simțim energia de lumină necreată a atotprezenței lui Dumnezeu, Harul.

Decât dacă iubim pe Dumnezeu și trăim viața Lui.

Universul e spiritual. Materia e o minoritate, o grădiniță a ființei care ne învață alfabetul spiritual.

Oamenii deplini adică sfinții vedeau și simțeau această lume gigantică a luminii.

Proorocii percepeau cu sufletul tainele viitoare la șoapta Duhului Sfânt.

Mucenicii vedeau lumea lui Dumnezeu și pentru El sacrificau totul, chiar și viața, și carnea și Sângele lor, pentru Trupul și Sângele lui Dumnezeu.

Cuvioșii simțeau foșnetul aripilor de înger, soboarele de Liturghie veșnică, și de aia lăsau totul pentru viața îngerească: monahismul.

Doctorii fără de arginți vedeau întunericul din om adus de păcat și extirpau prin rugăciune tumorile ființiale.

Preoții care se roagă mult simt în epicleză zbaterea de aripă a Porumbelului Dumnezeu, Duhul Sfânt, își pleacă fruntea pe pieptul Mielului Hristos și aud întru uimire bătăile inimii lui Dumnezeu.

Pruncii văd lumea Duhului Sfânt, văd pe îngeri și pe sfinți, văd lumina taborică, ce se revarsă din inima lui Dumnezeu peste univers.

Duhovnicii curați simt încrengătura de lumină sau de întuneric din penitenți din privirea lor. De aici expresia „văzător cu duhul”.

Oamenii care se roagă mult înțeleg țesătura de lumină a lumii, cuibul de iubire al Împăratului, din fiecare inimă: chipul lui Dumnezeu. Văd puterea fiecărui om de a deveni Sfânt prin rugăciune și smerenie.

Oamenii rugători trăiesc deja în eonul cel fără de moarte. Asta nu îi scutește de atacurile întunericului, dimpotrivă. Dar văd mai clar cursele demonilor, ajutorul de har al sfinților, poverile îngerilor păzitori.

Și peste toate, simt în fiecare clipă Iubirea infinită a Celui răstignit cum caută El plângând fiecare suflet pe care l-a zidit.”

Citește și: Pr. Nicolae Tănase: „Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete”

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Părintele Ioan Istrati a marcat o zi deosebit de importantă pe pagina sa de Facebook, celebrând adormirea Sfântului Ioan, „ucenicul cel iubit al Mântuitorului...

Spiritualitate

Părintele Ioan Istrati aduce în lumină o perspectivă emoționantă asupra figurii lui Ponțiu Pilat, într-o recentă postare pe Facebook. Subliniind complexitatea personajului biblic, cunoscut...

Spiritualitate

Părintele Ioan Istrati a postat recent pe pagina sa de Facebook un text intitulat „Istoria lunatică a lumii”, în care interpretează vindecarea fiului lunatic...

Spiritualitate

Într-o postare recentă pe Facebook, Părintele Ioan Istrati face o analiză profundă a schimbărilor societale contemporane, intitulată „Radiografie”. Pornind de la un fundal istoric...

Politică

Într-o dezvoltare controversată a unei dispute politice și personale, Silvestru Șoșoacă a apărut la Realitatea Plus, unde a făcut declarații surprinzătoare în legătură cu...

Opinii

Un ștab slav ne spune că nu suntem o națiune, ci un mod de viață. Așa e. Suntem troposul rugăciunii, al bunului simț și...

Monden

Într-o recentă apariție în cadrul podcastului „Vorba lu’ Jorje”, Mara Bănică a oferit publicului o perspectivă intimă și complexă asupra relației sale cu Cătălin...

Social

Andreea Marin și fiica ei, Violeta, au oferit o imagine emoționantă a relației lor strânse și complexe, în cadrul unei recente apariții împreună la...