Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

A murit Rona Hartner. Avea doar 50 de ani

Foto: playtech.ro

Cu tristețe adâncă, anunțăm că Rona Hartner, remarcabila actriță și artistă, a părăsit această lume joi, la vârsta de 50 de ani, după o luptă curajoasă împotriva cancerului la plămâni și creier. Diagnosticată anterior cu această boală necruțătoare, Hartner a transformat fiecare moment într-o expresie artistică, continuând să inspire și să impresioneze în ciuda adversităților, relatează digi24.ro.

Advertisement

Rona Hartner, îndrăgita actriță, s-a stins la vârsta de 50 de ani în urma unei lupte cu cancerul

Sora sa, Rinda, a adus vestea tragică publicului prin intermediul rețelelor sociale, împărtășind o fotografie simbolică cu o lumânare, marcând astfel sfârșitul unei vieți dedicate artei și frumosului.

Advertisement

Citește și: Sora Ronei Hartner, mesaj sfâșietor: Se află în ultimele clipe ale vieții sale

Într-un mesaj emoționant postat miercuri seara pe pagina de Facebook a Ronei, Rinda a dezvăluit că actrița se afla în ultimele clipe ale vieții sale. Mesajul, care a cerut compasiune și rugăciuni, a subliniat dorința familiei de a petrece aceste momente grele în intimitate, alături de Rona și fiica sa.

Mesajul Rindei: „Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el.”

Rona Hartner și lupta sa împotriva recidivei cancerului: O poveste de curaj și determinare

În iulie 2023, Rona Hartner, cunoscuta actriță și artistă, a dezvăluit publicului său o veste șocantă – suferea de cancer la plămâni în stadiul 4, cu metastaze care afectau și creierul. Acest anunț a venit ca o continuare a unei bătălii îndelungate cu boala, care a început în 2019, când a fost diagnosticată pentru prima oară cu cancer la colon și la ficat.

Actrița, cunoscută pentru forța și energia ei, a făcut publică diagnoza sa pe platforma socială, oferind o privire profundă în lupta sa zilnică. Într-o postare emoționantă pe Facebook, Rona a dezvăluit că a călătorit până la Paris pentru a consulta un specialist în domeniu și a început un tratament intensiv, care, alături de chimioterapie, a fost esențial pentru combaterea acestei boli implacabile.

„La mine, în momentul de față, este ziua și încercarea”, a mărturisit Rona. „Tocmai vă anunțam că voi veni la Tulcea, la concert, cu Ovidiu Lipan. Azi m-am dus până la Paris, la un doctor specialist care mi-a dat un foarte mare tratament, trebuie să-l fac împreună cu chimioterapia despre care o să aflu peste două zile ce este exact și acest domn doctor mi-a zis că îmi interzice să urc pe scenă”.

Confruntându-se cu o realitate crudă, artista a împărtășit că, din cauza metastazelor la creier, nu-i mai este permis să conducă, să urce pe scenă sau să coboare scările singură. Aceste restricții, deși greu de acceptat, nu au descurajat-o pe Rona. Ea a spus: „Mă gândesc acum… cu cancerul ăsta, cu problemele astea, mi-a dat peste cap programul, dar sigur fac eu ceva din chestia asta, nu las așa nefructificată”.

Această luptă nu era nouă pentru Rona Hartner. În 2019, artista a fost diagnosticată cu cancer la colon și la ficat, reușind să învingă boala cu o atitudine puternică și un tratament eficient. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor sale anterioare, cancerul a recidivat în 2023, prezentându-se în alte organe, provocând noi provocări și restricții în viața zilnică a artistei.

În ciuda adversităților, Rona Hartner rămâne un simbol de curaj și determinare. Prin deschiderea sa față de public și prin modul în care își împărtășea lupta cu boala, ea inspira pe mulți să privească viața cu o perspectivă mai profundă și să aprecieze fiecare moment. Cu sprijinul familiei, prietenilor și fanilor, Rona a continuat să lupte cu inima plină de speranță, demonstrând că în fața adversității, spiritul uman poate străluci mai puternic ca oricând.

Rona Hartner: O Viață în Culori, Artă și Controverse

Rona Hartner, născută la 9 martie 1973 în București, România, a fost o figură complexă și polivalentă în lumea artei, marcând scenele ca actriță, cântăreață, compozitoare și textieră. Cu origini germane și românești, viața ei a fost o călătorie fascinantă prin culorile vibrante ale artei, dar și prin umbrele adânci ale controverselor și schimbărilor personale.

Educația sa a fost un amalgam cultural, începând cu școala germană din București și continuând cu studii la Școala de Muzică Titu Maiorescu și la Academia de Teatru și Film din București. În anii ’90, a devenit o prezență notabilă în cinematografia românească, debutând în 1995 în filmul „Gadjo dilo – Străinul nebun”, regizat de Tony Gatlif. Recunoașterea a venit rapid, iar premiul Leopardul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Locarno a confirmat calibrul său artistic.

Continuându-și cariera, Hartner a jucat în filme precum „Asfalt-Tango” (1996) și „Nekro” (1997), dovedindu-și versatilitatea artistică și capacitatea de a aborda roluri complexe. Cu toate acestea, succesul său a fost umbrit de scandalul mediatic din 1999, cunoscut sub numele de „sex-gate de România”. Acuzată că ar fi avut o relație cu președintele Emil Constantinescu, Hartner a fost implicată într-o poveste complicată care s-a dovedit ulterior a fi o înscenare politică.

Scandalul a fost momentul de cotitură în viața ei. Rona Hartner s-a stabilit în Paris, iar viața personală a fost marcată de căsătoria cu actorul argentinian Rocco Sedano în 2002. Cu toate acestea, căsnicia lor a fost de scurtă durată, culminând cu divorțul în 2008.

În ciuda provocărilor personale, Hartner și-a concentrat energia și pe alte forme de artă, colaborând cu regizorul David Lynch la albumul „You’re More Than That” în 2002. Această perioadă a fost dovada evoluției sale continue și a dorinței de a explora noi orizonturi artistice.

Viața ei a fost nu doar un tur de forță în lumea cinematografiei, ci și o călătorie spirituală. Crescută într-o familie de atei, Hartner s-a convertit la catolicism la vârsta de 17 ani. Acest moment de transformare a adăugat o notă de profunzime în povestea sa, în care și-a îndrumat și fiica să meargă la biserică.

Rona Hartner a fost nu doar o actriță talentată, ci și o exploratoare a vieții și a artei în toate nuanțele lor. Filmografia sa variată, aventurile tumultoase și evoluția spirituală au lăsat o amprentă durabilă în panorama culturală românească.

Citește și: Oana Lasconi șochează internetul cu o postare bombă! Controversă, acuzații și dezvăluiri într-o poveste care te lasă fără cuvinte!

Cu trecerea ei în lumea celor drepți, lumea artistică pierde o prezență unică, iar admiratorii își exprimă regretul pentru pierderea unei personalități atât de talentate și pline de viață. Rona Hartner rămâne vie în amintirile celor care au fost marcați de creațiile și pasiunile ei.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

UPDATE: Părintele Alexandru Ștefan: Advertisement Hristos a înviat! Advertisement Va aducem aminte ca termenul limita pt depunerea formularului 230 este 27.05.2024. Prin acest formular...

Magazin

În ciuda faimei sale internaționale în tenis, viața personală a Simonei Halep a fost întotdeauna ținută departe de lumina reflectoarelor. Printre aspectele mai puțin...

Magazin

Au trecut doar două luni de la moartea Ronei Hartner, cunoscuta actriță și cântăreață româncă, care s-a stins din viață la vârsta de 50...

Actualitate

Într-un incident tragic ce a avut loc la Sibiu, două tinere, în vârstă de 12 și 14 ani, aflate sub îngrijirea unui centru de...

Actualitate

O anchetă amplă începe în urma incendiului din comuna Gura Vadului, unde Ferma Dacilor, o destinație populară pentru turiști, a fost distrusă, iar șase...

Opinii

Crăciun. Zilele când până și ateii împodobesc bradul și primesc colindători, în amintirea vremurilor când încă nu credeau doar în știință, ci și în...

Sănătate

După festinurile îmbelșugate de Crăciun și Revelion, o modalitate surprinzătoare și benefică de a-ți revitaliza organismul și de a face față exceselor culinare este...

Actualitate

Într-un demers de alertă comunitară, primarul Constantin Dumitru din comuna Mărăcineni, județul Buzău, a luat atitudine împotriva unei escrocherii care a prins amploare în...