Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Cele 10 lucruri pe care nu ești obligat să le explici niciodată, nimănui!

Foto: pixabay.com

Într-o societate în care suntem adesea presați să ne justificăm fiecare alegere și sentiment, există un curent de gândire care ne îndeamnă să recunoaștem anumite aspecte ale vieții ca fiind strict personale și necondiționate de aprobarea sau înțelegerea celorlalți. Această perspectivă, susținută de experți în dezvoltare personală și psihologie, subliniază importanța recunoașterii valorii personale și a autenticității în fața presiunilor sociale. În contextul acestei abordări, o listă de 10 lucruri pe care nu suntem obligați să le explicăm niciodată altora a fost elaborată pentru a ne reaminti de dreptul la intimitate, la visare neîngrădită și la trăirea conform propriilor principii.

Advertisement

Cele 10 Principii de Viață pe Care Nu Trebuie Să Le Justifici Niciodată

Potrivit psihologiadeazi.ro, această listă cuprinde aspecte esențiale precum gestionarea durerii personale, urmărirea viselor, încrederea în propriile abilități, luarea deciziilor în conformitate cu propria judecată, exprimarea liberă a sentimentelor de dragoste, recunoașterea stărilor de epuizare emoțională, aderența la principiile personale, adoptarea unui stil propriu, aprecierea eforturilor individuale și, nu în ultimul rând, recunoașterea propriilor merite. Această abordare ne încurajează să ne trăim viețile cu integritate și autenticitate, fără a căuta validarea constantă din partea celor din jur.

Advertisement

Citește și: Cristi Tabără, diagnosticat cu o boală cruntă: „Nu am să vă spun foarte multe”

1. Durerea pe care o simți

Dacă o simțiți, atunci este reală. Deci chiar te doare. Recunoaște-o. Simte-o. Nu trebuie să ceri oamenilor să confirme că ai fost rănită, că nu dramatizezi.

Nu trebuie să crezi că ești prea sensibil. Nu trebuie să auzi de la alții că exagerezi. Durerea este durere, indiferent de ce a provocat-o. Ai propriile tale sentimente și numai tu poți face față acestora și nimeni altcineva.

2. Visele tale

Pentru alții, pot fi prea mari sau prea superficiale, dar nimeni nu are dreptul să evalueze visele altei persoane. Chiar dacă este mama ta, cel mai bun prieten sau bărbatul iubit.

A visa măreț nu înseamnă să visezi să devii celebru și să te admire toți. Înseamnă să îți pui în practică ideea, să faci ceea ce îți place, oricât de mult o apreciază alții. Fă doar ceea ce te face fericit și viața ta merită.

3. Abilitățile tale

Dacă vrei să scrii – versuri sau muzică, dacă ai o înclinație pentru studii tehnice, orice, nu te îndoi de abilitățile tale. Nu trebuie să demonstrezi nimănui că ești un geniu în acest domeniu. Fă doar ceea ce îți place, indiferent de ce spun alții.

4. Deciziile pe care le iei

Aceasta este viața ta și fiecare aspect al acesteia necesită propriile decizii, pentru că tu vei fi cel care va culege rezultatele. Nu-ți fie frică să spui “Da” la ceea ce alții cred că este o nebunie.

Nu-ți fie teamă să spui “Nu” la ceea ce toți ceilalți așteaptă de la tine. Dacă vrei doar asta. În orice caz, este mai bine să regreți deciziile tale decât să dai vina pe alții mai târziu.

5. Dragostea pe care o simți pentru cineva

Dacă acest lucru este real, nu trebuie să ceri sfatul nimănui, pentru că tu însuți o simți. Pur și simplu nu vei avea nicio îndoială. La urma urmei, știm cu toții când suntem pur și simplu posedați de pasiune și când suntem cu adevărat îndrăgostiți. Și vei înțelege când îți vei întâlni omul tău. Doar tu poți evalua cu exactitate ceea ce simți și nimeni altcineva.

6. Epuizare emoțională, tristețe sau stagnare cu care te confrunți

Unii vor spune că doar cauți scuze să renunți. Că ești leneș, că ești prea obișnuit să te mângâi. Altcineva te poate numi slab. Dar asta pentru că ei nu știu și nu vor putea niciodată să afle ce se află în interiorul tău. Ce te împiedică să te ridici din pat dimineața, ce durere mentală te chinuie.  Nu mai asculta pe cei care nu cred în ceea ce simți.

7. Principiile după care trăiești

Pot irita pe cineva, cineva le consideră ilogic, la fel cum te poți raporta la principiile lor. Și e în regulă. Cu toții suntem diferiți. Trăim într-un univers cu credințe și puncte de vedere diferite, umanitatea este formată din miliarde de indivizi. Dacă principiile tale te fac fericit și conduc la ceea ce vrei de la viață, atunci faci totul bine. Nu ar trebui să le schimbi de dragul altora.

8. Stilul tău

Indiferent de modul în care te îmbraci – în blugi și tricou sau în fiecare zi ca sărbătoare – acesta este stilul tău, te simți confortabil în el și îți exprimi individualitatea. Nu te faci mai bine când porți ceva diferit sau îți schimbi stilul pentru a-i mulțumi pe ceilalți. Te faci mai bine când înveți să accepți că nu trebuie să îi impresionezi pe ceilalți.

9. Eforturile pe care le depui

Nu te compara niciodată cu ceilalți, pentru a-ți aprecia eforturile. În caz contrar, pur și simplu vei începe să invidiezi și să-ți scazi stima de sine. Doar pentru că vecinul tău a cumpărat o mașină și tu ai cumpărat un laptop nu înseamnă că nu ai încercat bine.

Citește și: Irina Loghin și Gheorghe Turda încasează câte o averea în fiecare lună de la Stat! Artiștii au pensii fabuloase

Principalul lucru este că ai făcut ceva pentru tine pentru a-ți îmbunătăți viața. Definește succesul, fiecare pas al drumului către realizarea acestuia contează.

10. Ce meriți

Fiecare persoană este demnă, indiferent de statutul pe care îl are. Trebuie să arăți respect pentru oameni și să ții cont de nevoile lor. Toți sunt egali.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Externe

Pe 11 mai, în mod tragic și neașteptat, Dr. Donna Matthew, o o cunoscută doctoriță originară din Barbados, a încetat din viață în urma...

Actualitate

În urma unor complicații medicale, actorul Florin Piersic este acum într-o stare stabilă la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde a fost supus...

Actualitate

Doliu în lumea fotbalului românesc a fost anunțat într-o zi de sărbătoare, în ziua de Paști, când Doctorul Naționalei României de Fotbal Feminin, Doamna...

Apel umanitar

Minunea asta mică are nevoie de ajutor! E nevoie de sânge pentru micuta Carla Purcel, este internată la Spitalul Marie Curie București (spitalul nou),...

Actualitate

Sistemul medical din Botoșani este marcat de o tragedie profundă, întrucât două figuri emblematice ale comunității medicale locale s-au stins din viață în interval...

Monden

Nicu Covaci, fondatorul și liderul emblematic al trupei rock Phoenix, a suferit o intervenție chirurgicală pe creier în urma unei diagnoze alarmante. La vârsta...

Actualitate

Într-o întorsătură neașteptată de evenimente, cunoscutul interpret de manele Sorinel Copilul de Aur a trăit momente de coșmar la o nuntă din Craiova, care...

Sănătate

Într-o societate modernă, unde relațiile interumane ar trebui să fie guvernate de respect reciproc și libertate, un fenomen îngrijorător capătă tot mai mult teren....