Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Poliția Română demască fake news-ul președintelui USR, Cătălin Drulă, printr-un comunicat oficial

Cătălin Drulă, președintele USR Foto: USR

Poliția Română a emis un comunicat oficial pentru a respinge acuzațiile aduse de către Cătălin Drulă, președintele USR și fost ministru al Transporturilor, referitoare la presupusa neutilizare a fondurilor europene pentru achiziționarea a 300 de BMW-uri pentru Poliția Rutieră. Drulă a acuzat Ministerul Afacerilor Interne că nu a cerut rambursarea acestor fonduri și a sugerat că acest lucru ar avea legătură cu conexiuni politice.

Advertisement

Dezmințirea Acuzațiilor: Poliția Română Clarifică Situația Fondurilor Europene pentru BMW-urile Poliției Rutiere

În comunicatul emis de Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), se menționează că informațiile vehiculate în spațiul public nu sunt conforme cu realitatea și că cererea de rambursare a fost, de fapt, depusă de către Inspectoratul General al Poliției Române la Ministerul Transporturilor, conform procedurilor aplicabile. Acest lucru indică faptul că acuzațiile lui Drulă nu sunt întemeiate și că fondurile europene au fost cerute și obținute legal pentru acest proiect.

Advertisement

Citește și: George Simion a explodat! Acuzații dure față de liderii Republicii Moldova: „Mimează iubirea față de România”

De asemenea, comunicatul IGPR subliniază că investiția în achiziționarea celor 300 de autospeciale BMW face parte dintr-un proiect de modernizare a instituției, cu finanțare nerambursabilă, cu scopul de a crește gradul de siguranță rutieră. Proiectul a inclus și achiziționarea a 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație, 44 de dispozitive electronice mobile pentru depistarea consumului de substanțe stupefiante, un sistem de colectare, stocare și analiză a informațiilor din teren, precum și alte echipamente.

Comunicatul Poliției Române:

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, prin care se afirmă că, într-un proiect al Poliției Române, nu a fost depusă cererea de rambursare, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Informațiile vehiculate nu sunt conforme cu realitatea

Astfel că, cererea de rambursare a fost depusă de către Inspectoratul General al Poliției Române la Ministerul Transporturilor, conform prevederilor incidente.

Poliția Română a investit în modernizarea instituțională, cu finanțare nerambursabilă, având ca obiectiv creșterea gradului de siguranță rutieră.

Vă reamintim faptul că, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, pe lângă cele 300 de autospeciale, destinate Poliției Rutiere, au fost achiziționate 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație, 44 de dispozitive electronice mobile de depistare a consumului de substanțe stupefiante, un sistem de colectare, stocare și analiză a informațiilor din teren, 4.000 de dispozitive și 1.400 de imprimante mobile”

În ceea ce privește acuzațiile lui Cătălin Drulă, acesta a susținut într-un mesaj public că mafia PNL (Partidul Național Liberal) acționează într-un mod nefavorabil intereselor naționale. El a menționat că termenul pentru cererea de rambursare a fondurilor europene a expirat și a sugerat că acest lucru ar avea legătură cu intenția de a acoperi o presupusă afacere murdară legată de ministrul de Interne, Lucian Bode, și presupusul său prieten, președintele Klaus Iohannis.

Drulă a afirmat că, dacă banii europeni ar fi fost ceruți și utilizați corespunzător, cazul ar fi ajuns sub investigația Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi. El a sugerat că există un interes din partea unor politicieni de a evita o astfel de anchetă, chiar dacă acest lucru ar însemna ca bugetul statului să suporte costurile achiziționării BMW-urilor pentru Poliția Rutieră.

Fake news-ul președintelui USR, Cătălin Drulă:

”Cum acționează mafia PNL. A expirat termenul în care ar fi trebuit ceruți banii europeni pentru BMW-urile lui Bode. Ce credeți: a cerut Cătălin Predoiu banii europeni la rambursare? Răspunsul este NU. Motivul îl știm. Ca să acopere această afacere murdară a lui Lucian Bode, care duce către prietenul lui Klaus Iohannis. Dacă ar fi cerut banii europeni, cazul ar fi ajuns anchetat de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi. Preferă să pierdem banii europeni. Vom plăti din bugetul statului BMW-urile lui Bode, totul pentru a nu ajunge ei să fie anchetați”.

Citește și: Scandalul monstru în USR: Excluderea europarlamentarului Vlad Gheorghe din partid creează haos!

În concluzie, Poliția Română a emis acest comunicat pentru a dezminți acuzațiile lui Cătălin Drulă și a furniza clarificări cu privire la utilizarea fondurilor europene în proiectul de modernizare a instituției. Disputa politică privind această achiziție și gestionarea fondurilor europene rămâne deschisă, dar comunicatul oficial oferă o perspectivă diferită asupra situației.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Opinii

Imaginile cu acei doi oameni ai Legii, un polițist și o polițistă, încercând să imobilizeze un cetățean, ar fi de râs dacă nu mi-ar...

Politică

Primarul Gheorghe Socol din Dragomirești-Vale, Ilfov, a emis o declarație fermă pe rețelele sociale, în care critică dur partidul USR pentru comportamentul său în...

Politică

Într-o dezvăluire recentă, viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș, a adus acuzații grave de nereguli și corupție în cadrul Primăriei Bacău, condusă de USR-istul Lucian Stanciu...

Politică

În cursa pentru funcția de primar al comunei Dragomirești-Vale, candidatul USR Ionuț Alexandru Dinu recurge la metode discutabile și ilegale pentru a-și promova imaginea...

Politică

Într-un context politic tensionat, Partidul Social Democrat (PSD) a emis un comunicat de presă virulent în care acuză Uniunea Salvați România (USR) de „ipocrizie...

Politică

O nouă metodă de a înșela alegătorii, inventată de un candidat USR din Ilfov Ionuț Alexandru Dinu, liderul USR Dragomirești-Vale și candidat pentru primăria...

Actualitate

Într-un caz neobișnuit de înșelăciune și fals informatic, nouă persoane au fost implicate într-o schemă elaborată prin care pretindeau că sunt măicuțe și ofereau...

Actualitate

Poliția Română a lansat un avertisment important pentru cetățeni referitor la o schemă înșelătoare tot mai răspândită, denumită „spoofing”. Această metodă presupune utilizarea tehnologiei...