Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Președintele rus, Vladimir Putin, este în doliu: A murit Evgheni Putin / FOTO

Vladimir Putin

Într-o veste care a surprins pe mulți, Evgheni Putin, vărul președintelui rus Vladimir Putin, a decedat la vârsta venerabilă de 91 de ani. Conform raportărilor agenției de știri IvanovoNews, citată de Moscow Times, cauzele și circumstanțele decesului lui Evgheni nu au fost făcute publice. Serviciul său funerar a fost organizat duminică, 10 martie, fără participarea președintelui Putin, cel puțin în mod oficial.

Advertisement

Deces în Familia Putin: Evgheni Putin, Vărul Președintelui Rus, a Murit la 91 de Ani

Evgheni Putin și-a câștigat recunoașterea ca un urolog de frunte în orașul Ivanovo, locul unde a trăit alături de familia sa. A avut o carieră strălucitoare între anii 1970 și 1990, și-a dedicat ultimii ani din viață orașului Suzdal. Relațiile de familie ale lui Evgheni cu elita politică și economică a Rusiei evidențiază complexitatea țesăturii sociale din jurul familiei Putin. Mikhail, fiul lui Evgheni, ocupă poziția de vicepreședinte al consiliului de administrație al gigantului Gazprom, demonstrând influența familiei în sectoare cheie ale economiei ruse.

Advertisement

Citește și: Tragedie aviatică: Un avion militar cu 15 persoane la bord s-a prăbușit! VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat moartea lui Evgheni Putin, menționând că era o „rudă îndepărtată” cu care președintele nu a avut comunicări. Pe de altă parte, conexiunile familiei se extind și mai departe, cu Anna, fiica verișoarei președintelui, căsătorită cu Serghei Tsivilev, guvernatorul regiunii Kemerovo, care a devenit proprietara a 70% din Kolmar, una dintre cele mai mari întreprinderi miniere rusești, în 2018.

În contextul acestui eveniment familial, cariera politică a lui Vladimir Putin continuă să fie un subiect de interes național și internațional. La vârsta de 71 de ani, Putin a anunțat că va candida pentru un al cincilea mandat prezidențial, cu intenția de a rămâne în funcție până în 2030. Modificările constituționale din 2020 îi permit să își mențină poziția de lider al Rusiei până în 2036. Dacă va reuși, perioada domniei sale va fi comparată doar cu cea a Ecaterinei a II-a și a lui Petru I, marcând una dintre cele mai extinse perioade de conducere în istoria Rusiei.

Citește și: Un actor a prezentat dezbrăcat complet o parte din nominalizările de la Premiile Oscar 2024

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


2 Comments

2 Comments

  1. Vlad Tepes

    12 martie 2024 at 17:09

    Condoleante, d-le Presedinte !

  2. Ecaterina

    12 martie 2024 at 19:00

    Dumnezeu să-l odihnească!

    Pe de altă parte, în ciuda divergențelor/conflictelor care s-au produs de-a lungul istoriei între România și Rusia, nu pot să nu apreciez un președinte ca Vladimir Putin, întotdeauna receptiv la nevoile poporului chiar cu riscul nemulțumirii oligarhilor care, prin sponsorizări și instruire venite din partea diverselor ONG-uri americane, formează Coloana a V-a, (Coloana a VI în Rusia fiind reprezentată de fosta nomenklatură comunistă), dispusă oricând să destabilizeze țara prin orice mijloace. Fără dubii, spre deosebire de SUA, Rusia nu încearcă să schimbe planisfera după propria ei imagine, dar a demonstrat, în cadrul războiului din Siria și în urma zădărnicirii planurilor americane din Venezuela și din Iran, că cei care au încercat să-i închidă calea către deciziile majore ale lumii și către propriile ei interese au întâmpinat un eșec total.

    Globaliștilor, a căror încercare se reduce la transformarea întregii lumi în propria lor colonie, le este teamă de inițiativa Imperială Rusă, care include întreaga putere a națiunii (știut fiind că țările occidentale sunt în favoarea divizării Rusiei, poziționându-se și mai mult, comparativ cu anii anteriori, în sprijinul fărâmițării ei), ascunzând faptul că adevăratul Imperiu Țarist nu a înrobit niciodată popoare, spre deosebire de pseudo-imperiul rasist anglo-saxon. Împotriva acestui rasism anti-creștin luptă astăzi Rusia în cadrul operațiunii ei speciale aflată în plină desfășurare în Ucraina.

    Așa cum n-au egal în lume toamna moscovită în culorile lui Rubliov, Frații Karamazov și Crimă și Pedeapsă ale lui Dostoievski, strada Arbat din centrul Moscovei, reședința Kolomeskoe, Galeriile Tretiakov, vastitatea Bulevardului Gogol, sentimentul imensității pe care-l ai în fața zidurilor Kremlinului (și pe care l-a avut inclusiv Napoleon Bonaparte, sentiment născut, poate, din înfrângerea marelui amant al Mariei Valewska) și inegalabila operă Război și Pace a lui Tolstoi, la fel rezonează în mintea mea și deciziile liderului de la Kremlin, deoarece creionează o normalitate și demonstrează o viziune clară în deciziile politice cu care România mea nu s-a mai întâlnit de foarte mulți ani. Da, a existat în istorie un stil Turgheniev și o mentalitate Cehov! Unice în lume! Probabil, sunt și acestea motive suficiente față de care yankeii, situați pe o treaptă inferioară, se poziționează împotriva Rusiei. Devine din ce în ce mai dificil pentru occidentali să-și accepte sfârșitul hegemoniei, cu atât mai mult cu cât sistemul capitalist demonstrează că și-a atins limitele, ajungând să fie vetust și anacronic.

    Ca o paranteză, las aici linkul cu interviul Dianei Șoșoacă acordat jurnaliștilor de la PolitNavigator. NU o apreciez absolut deloc pe doamna senator (așa cum nu pun preț pe nici un partid/om politic din România), dar, de data aceasta, îi consider afirmațiile corecte/obiective (traduc un mic fragment care mi s-a părut destul de elocvent față de evenimentele actuale):

    Reporter: Există suspiciuni în Rusia, că aeronavele F-16 achiziționate de România vor fi folosite în conflictul din Ucraina prin spațiul aerian moldovenesc. Cât de realistă crezi că este această ipoteză, și cât de mult este implicată țara ta în conflict?

    Diana Șoșoacă: România este în pericol să fie folosită ca spațiu de manevră de către puterile occidentale, care urmăresc să ne atragă într-un război proxy, să ne transforme în pioni în raport cu acțiunile Washingtonului îndreptate împotriva Moscovei. Mă opun ferm ca România să fie atrasă în acest scenariu catastrofal.
    De partea noastră se află majoritatea covârșitoare a românilor, care nu vor să fie târâți într-un război de dragul lui Zelenski. Poporul român nu-și dorește un conflict cu Rusia, dar politicienii trădători, pentru a primi binecuvântarea Occidentului, fac pași periculoși în acest sens, care constau în staționarea trupelor NATO pe teritoriul nostru și permiterea aeronavelor ucrainene să folosească bazele aeriene românești.

    … Suntem atrași în această disensiune de doi ani. Vom ieși din ea complet distruși, la fel ca Ucraina. NATO va lupta până la ultimul român pentru a proteja Ucraina!

    Bazele americane și trupele NATO sunt staționate în țara noastră de parcă am fi o colonie, un stat ocupat. Timp de doi ani am purtat o luptă diplomatică pentru a împiedica intrarea României în război.
    Dacă trebuie să-mi protejez poporul de actul sinucigaș al politicienilor trădători, voi merge la Moscova, în ciuda pericolelor și a consecințelor negative pentru mine.”

    Interesant mai este și ceea ce doamna senator Șoșoacă afirmă despre Maia Sandu… Nu c-ar fi lucruri neștiute, dar putem intui, citind, jocurile care se fac și deciziile care se iau la nivel de Cotroceni și de Ambasadă Americană. Urâtă situație!

    https://www.politnavigator.net/rumynskijj-senator-vygnavshaya-zelenskogo-iz-parlamenta-dala-intervyu-politnavigatoru.html

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Doliu în lumea fotbalului românesc a fost anunțat într-o zi de sărbătoare, în ziua de Paști, când Doctorul Naționalei României de Fotbal Feminin, Doamna...

Spiritualitate

Lumea muzicii și cea monahală din România sunt în doliu după vestea trecerii în la cele veșnice a Maicii Anastasia, o figură emblematică a...

Externe

Naomi Moldovan, cântărețul transgender cunoscut pentru prezența sa pe scena muzicală, a decedat vineri, 19 aprilie 2024, conform unui anunț făcut de Antonela, un...

Sport

Tragedie în lumea gimnasticii: Gimnasta María Herranz Gómez, în vârstă de 17 ani, a decedat subit din cauza unei meningite severe. Evenimentul nefericit s-a...

Actualitate

Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași, supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei”, a decedat astăzi, 15 aprilie 2024, la vârsta de 54 de...

Actualitate

Fostul ministru de Interne, Doru Viorel Ursu, a încetat din viață la vârsta de 71 de ani, lăsând în urmă o moștenire semnificativă în...

Actualitate

Ilie Şerbănescu, economist și fost ministru al reformei în guvernul condus de Victor Ciorbea, a trecut la cele veșnice la venerabila vârstă de 81...

Actualitate

O dramă cutremurătoare a avut loc în Spitalul Județean Bacău, unde o femeie de 38 de ani, aflată în patru luni de sarcină, a...