Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Schimbare Radicală în Școli, Propusă de Silviu Prigoană: Eliminarea Orei de Religie! „Dacă nu știi ‘Înger, îngerașul meu’, n-a murit nimeni”

Silviu Progoană

Silviu Prigoană, cunoscută personalitate publică și om de afaceri, a propus recent o schimbare radicală în sistemul de educație românesc, sugerând eliminarea religiei din curricula școlară și introducerea lecțiilor de înot ca materie obligatorie. Argumentând că abilitățile de înot sunt esențiale pentru supraviețuire, Prigoană a subliniat importanța practică a învățământului în dezvoltarea abilităților de viață la copii.

Advertisement

Silviu Prigoană propune înlocuirea religiei cu înotul în școlile din România

Potrivit romaniatv.net, Silviu Prigoană a împărtășit experiențele personale legate de educația copiilor săi, subliniind că primul lucru pe care i-a învățat a fost să înoate. El a relatat despre tragicele incidente în care copiii care nu știau să înoate au murit înecați, argumentând că, în timp ce cunoștințele religioase pot fi o parte importantă a educației unui individ, abilitățile de înot pot face diferența între viață și moarte.

Advertisement

Citește și: ALERTĂ Alimentară: Mega Image retrage din magazine două produse potențial periculoase – Să nu le consumați!

Prigoană a criticat actualul curriculum școlar pentru neglijarea lecțiilor de viață esențiale, cum ar fi igiena, și a promovat un model de învățământ orientat spre practică, similar cu sistemul adoptat în Norvegia. Acest model pune accent pe un număr redus de ore de curs pe zi, oferindu-le elevilor mai mult timp liber și flexibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de materii.

De asemenea, omul de afaceri a propus o restructurare a educației obligatorii, sugerând ca după clasa a opta, învățământul să fie orientat către formarea profesională, pregătind elevii pentru piața muncii. Acesta a subliniat importanța învățării abilităților fundamentale – scrierea, citirea și calculul – într-un cadru educațional care să nu depășească 4-5 ore de curs pe zi.

Silviu Prigoană:

Primul lucru pe care l-au învățat cei patru copii ai mei a fost să înoate. Înoată foarte bine, le prinde bine lor. Și asta le spun multor părinți cărora le-au murit copiii înecați. Că n-au știut să înoate. Eu aș scoate multe materii din învățământ. Spre exemplu, aș scoate religia și aș introduce ora de înot. Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți și ai căzut în apă, ai murit. Cu siguranță.

Și atunci ne gândim ce e bine pentru noi și viitoarele generații. E bine pentru noi cineva să ne plătească nouă la Fondul de Pensii. Dar dacă noi nu-i învățăm să înoate și îi învățăm matematici superioare, când or să meargă la mare, la 18-19 ani, după ce au investit și statul și părinții în el, o să moară înecat și nouă nu o să mai aibă cine să ne plătească pensiile.

Lucrurile importante pentru viață nu se învață în școală. Igiena s-a scos cu desăvârșire, care ar trebui să fie o materie din clasa I până termină liceul. Opt clase oblilgatorii, în rest nimic obligatoriu, faci numai dacă vrei, și din clasa a opta trecut pe meserii. Până atunci el trebuie să învețe să scrie, să citească, să socotească. Totul făcut în 4-5 ore de curs pe zi și după liber.

Eu am reușit să fac lucrurile astea cu copiii mei, dar norvegienii au reușit mult mai bine decât mine. Ei au patru ore de curs pe zi, din care una e masa. Din clasa I până termină liceul. Și sunt cei mai performanți de pe planetă. Copilul își alege din 500 de materii 4 pe an.

Citește și: Cutremur în România: Au fost două seisme în Vrancea! Semnale de alertă sau prevestiri?

Această propunere a stârnit discuții aprinse în rândul comunității educaționale și al părinților, evidențiind tensiunile dintre valorile tradiționale și necesitatea adaptării curriculumului școlar la cerințele și riscurile lumii moderne. Cu toate acestea, Silviu Prigoană este convins că adaptarea sistemului de educație pentru a include lecții vitale de supraviețuire, cum ar fi înotul, ar putea avea un impact semnificativ asupra bunăstării și siguranței viitoarelor generații.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


1 Comment

1 Comment

  1. Anatolii

    17 februarie 2024 at 19:45

    Prigoana? Ai grija sa nu ai de la Dumnezeu prigoana.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Educație

Într-o lume a educației tot mai zguduită de polemici și provocări, Profesorul Petruț Rizea aduce în lumina reflectoarelor un subiect fierbinte pe platforma educatieprinlectura.ro....

Sport

Într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, Chinezul Pan Zhanle a reușit să facă istorie în lumea înotului prin doborârea recordului mondial de 100 de metri...