Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Atac sângeros la o mănăstire: Trei călugări au fost uciși, un al patrulea a reușit să supraviețuiască

Foto: cruxnow.com

Într-un eveniment tragic și îngrijorător, o anchetă a fost lansată în Africa de Sud în urma unui atac sângeros la o mănăstire coptă, situată în orașul minier Cullinan, la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Pretoria. Atacul a dus la moartea a trei călugări: Hegumen Takla El-Samuely, Yostos Ava Markos și Mina Ava Markos, care au fost înjunghiaţi mortal din motive încă neelucidate. Poliția sud-africană, alertată de incident, a descoperit scenele oribile marți, constatând că victimele prezentau răni provocate de o armă albă.

Advertisement

Tragedie în Africa de Sud: Trei Călugări Copti, Uciși în Mânăstirea din Cullinan

Un al patrulea membru al comunității mănăstirii a reușit să supraviețuiască atacului, după ce a fost lovit cu o bară de fier. Acesta a declarat că a reușit să evadeze și să se ascundă, evitând astfel un sfârșit tragic similar cu cel al celor trei călugări. Incidentul a stârnit un val de tristețe și indignare în comunitatea creștină coptă, atât la nivel local, cât și internațional. Biserica Coptă din Africa de Sud a exprimat „profunda tristețe față de acest incident tragic” prin intermediul paginii sale de Facebook, calificând atacul drept „criminal”.

Advertisement
Hegumen Takla El-Samuely, Yostos Ava Markos și Mina Ava Markos

Citește și: Bătrână de 103 ani, prinsă la volan de poliție, circulând cu viteză și fără permis de conducere!

Reacția internațională nu a întârziat să apară. Ambasadorul Egiptului la Johannesburg a vizitat mănăstirea marți pentru a urmări evoluția situației și pentru a oferi sprijin comunității afectate. Acest gest subliniază solidaritatea și sprijinul internațional pentru comunitatea creștină coptă, care este profund îndurerată de pierderea celor trei slujitori devotați.

În timp ce comunitatea încearcă să își revină din șocul și tristețea provocate de această tragedie, autoritățile sud-africane continuă investigațiile pentru a clarifica circumstanțele și motivele din spatele acestui atac nejustificat. Se speră că prin eforturile concertate ale poliției și ale comunității, cei responsabili pentru acest act violent vor fi aduși în fața justiției, restabilind astfel un sentiment de siguranță și pace în rândul membrilor comunității mănăstirii și al largii comunități copte.

Citește și: Președintele rus, Vladimir Putin, este în doliu: A murit Evgheni Putin / FOTO

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Sănătate

Într-un eveniment major de siguranță a produselor farmaceutice, mai multe loturi de sirop de tuse pentru copii fabricate de Johnson & Johnson’s au fost...