Connect with us

Hi, what are you looking for?

Opinii

Diana-Maria Brăgaru: Discurs tras la indigo între Papă, purtătorul de palavre și Patriarhia Ecumenică fanariotă: Homosexualitatea nu e chiar un păcat și creștinii nu ar trebui să i se opună

DIANA-MARIA BRĂGARU - Redactor-șef AZnews.ro

Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol acuză Biserica Greacă de primitivism pentru că se OPUNE legii Căsătoriilor Homosexuale

Că Fanarul a avut de-a face de-a lungul istoriei cu tot felul de lucruri dubioase nu e niciun secret pentru nimeni. Cumva, în vechiul cartier al Constantinopolului trădarea a fost mereu acasă la ea. Dar niciodată nimeni nu a avut tupeul, nesimțirea și nebunia de a nesocoti o poruncă dumnezeiască, punând la îndoială însuși vorbele Domnului, așa cum o fac pretinșii „ierarhii ortodocși” aflați sub Bartolomeu!

Advertisement

Într-o manifestare pro-fund (sic!) progresistă, nimeni altul decât Consilierul Patriarhului Bartolomeu, teologul Ioannis Hrissavgis cunoscut ca „John”, este de părere că refuzul Bisericii Ortodoxe a Greciei, biserică autocefală, care nu se află sub Bartolomeu, de a accepta căsătoriile LGBT drept o dovadă de înapoiere!

Advertisement

Cu alte cuvinte, Dumnezeu însuși, Hristos însuși sunt niște înapoiați, niște primitivi ale căror spuse sunt perimate!

Acest John Hrissavgis, un Ion cu Ouăle de Aur (da, îi traduc numele în bătaie de joc cu toată intenția!), domn care este de 12 ani Arhidiacon al Tronului Ecumenic, a scris un text care ar face să plângă și susținătorii mișcării Lgbtq (de bucurie), dar și întreaga creștinătate (nu doar pe Ortodocși) din pricina nebuniei strigătoare la Cer care i-a ieșit din cap și dintre degete!

Citește și: Diana-Maria Brăgaru: Trădarea politicienilor greci este un avertisment cumplit pentru poporul Român Ortodox!

Cotidianul de mare tiraj, Kathimerini, unul dintre cele mai citite ziare din Grecia, i-a publicat ereziile acestui Ion cu Ouă de Aur în articolul cu titlul:

„Lucrurile care sunt ale Lui Dumnezeu și lucrurile care sunt ale Cezarului”.

Și ce face John in textul cu pricina?! Judecă cu măsură progresistă hotărârea Sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei de a se opune legalizării căsătoriilor homosexuale! Ba ia la forfecat și alte fețe bisericești care au îndrăznit să se ridice împotriva „progresului Ortodoxiei”, inclusiv pe stareții de pe Muntele Athos!

„Este extrem de surprinzător că diverși ierarhi și cercuri ortodoxe simt nevoia să își exprime o fervoare disproporționată și o îngrijorare excesivă în legătură cu dezbaterea actuală privind legea despre căsătoriile homosexuale care a fost adoptată de parlamentul grec. Moralitatea este un lucru, însă legalitatea este altceva.”

Nebunia lui Ion cu Ouă de Aur nu se oprește aici, el are nesimțirea de a denatura cuvintele Lui Hristos comparând ceea ce este un păcat strigător la Cer cu o simplă… taxă!

Așadar Hrissavgis ne zice că „Există lucruri care sunt ale lui Dumnezeu și altele care sunt ale Cezarului. La urma urmei, prin definiție, Statul nu are nevoie de opinia sau de aprobarea Bisericii.”

Știți unde am mai auzit exact aceleași cuvinte, exact același mesaj?! La Domnul Bănescu, care doar cu puțin timp în urmă îl întreba retoric pe moderatorul unei emisiuni dacă statul român a venit cu o propunere pentru legiferarea căsătoriilor între persoane de același text și BOR i s-a opus, lăsând să se înțeleagă că BOR nu ar avea nimic împotrivă. Că oricum nu are vreo putere în a opri așa ceva!

Pentru teologul Fanarului legile unui stat și Credința Ortodoxă sunt aceeași mâncare de pește, pe motiv că se schimbă într-una!

„Așa cum domeniul credinței sau spiritualității presupune un proces continuu, la fel și democrația sau modernitatea sunt un șantier în lucru.”

Domnul acesta, care se prezintă teolog Ortodox a uitat (ce convenabil!) că Ortodoxia este cea mai apropiată de Biserică Primară exact pentru că NU a schimbat nimic din învațăturile hristice! Una dintre ele privind exact păcatul împotriva firii!

Nesimțirea lui Hrissavgis continuă: „Nici unul dintre ele nu este static sau exclusiv; amândouă se străduiesc să ajungă la maturitate și integritate.”

Serios, Ioane?! Ortodoxia este, în opinia lu’ matale „imatură” și „lipsită de integritate” după două mii de ani de existență?!

Acest eretic își continuă mesajul antihristic din funcția de Arhidiacon al Tronului Ecumenic al Constantinopolului spunând că declarații precum „Nu poți fi gay și membru al Bisericii” sunt inacceptabile.

Nu, Ioane, membru al Ortodoxiei ești când renunți la rele, te căiești că ai păcătuit împotriva firii și te străduiești să nu îți repeți greșelile. Nu, Ioane, nu poți fi căsătorit cu o persoană de același sex cu tine și să pretinzi să fii aplaudat în vreo Biserică Ortodoxă pentru asta! Încă nu ai înțeles nici măcar atâta lucru?!

Nu, Biserica Ortodoxă nu intră în dormitorul nimănui! Dar nu poți avea pretenția să îți arăți manifestarea „mândriei” lângă altar! Măgarule!

Trecând peste orice jenă, Ion de la Fanar mai arată în textul sau că acei 40 de stareți de la Athos care au dat un comunicat împotriva căsătoriilor LGBT sunt „cel puțin anacronici și ipocriți”.

Anacronici?! Adică Ortodoxia a expirat?! Învățăturilor Lui Hristos le-a trecut termenul de garanție?! Cine ești tu în comparație cu Dumnezeu, mă?! Și de unde știi tu că sunt ipocriți?! Le-ai făcut vreo propunere pidosnică și ți-au acceptat avansurile?! Ce dovezi ai în acest sens?! Ce legiuni te posedă de arunci cu noroi în Sfântul Munte?!

„Este regretabil că Biserica apare «primitivă» în chestiuni legate de știință și de drept, mai ales în raport cu tot ce a apărut în ultimele decenii, ba chiar ultimele secole. Însă, în același timp, este «novatoare» în răspândirea teoriilor conspirației.”

„Deși ne aflăm în secolul al XXI-lea unii ierarhi se încăpățânează încă să identifice homosexualitatea cu niște simptome patologice care au nevoie de psihoterapie sau transformare.”

Și discursul fanariotului continuă, delirant:

„Lumea ar putea să nu mai asculte monologul depășit al Bisericii… Ar fi dezamăgitor dacă Biserica s-ar situa o dată în plus de partea greșită a istoriei.”

Așa e, Ioane.

Biserica Ortodoxă se află pe partea „greșită a istoriei” doar dacă scopul tău este să o distrugi din interior! De aceea te simți ofensat de poziția creștină care nu poate fi niciodată una care să susțină mișcările minorităților sexuale!

Citește și: Uite ce face un preot din Tecuci! Nu o să-ți vină să crezi!

Mai știm noi un papă care binecuvântează homosexualitatea.

Mai știm noi un purtător de cuvânt care vrea să „îndrepte Ortodoxia” care e „înapoiată”.

Si este deja clar faptul că voi, tu cu Bartolomeu, împrăștietorul de palavre și șeful de la Vatican nu mai aveți nicio legătură cu Hristos, ci cu ăla de la secția diametral opusă, pe care vă străduiți din răsputeri să îl puneți în locul Lui Dumnezeu!

Pui de năpârci, pui de vipere, cum de cutezați voi a răstălmăci Cuvântul?!

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Opinii

V-ați întrebat vreodată de ce e tot mai puternic curentul ăsta împotriva mielului de Paști și de ce nu împotriva porcului de Crăciun?! Advertisement...

Opinii

I-auzi brâul! Nu mai vor copiii examen de bacalaureat. Asociația copiilor din Constanța a transmis un comunicat care spune că „Subiectele au fost ineficiente”....

Opinii

„Copilul meu e genial. Stă toată ziua pe telefon. Pe tabletă.” Acum douăzeci de ani, când accesul la internet a devenit foarte ușor, când...

Politică

Într-o dezvoltare semnificativă pentru România, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că ţara a obţinut o victorie majoră în procesul cu Gabriel Resources privind controversatul...

Știință

Într-un studiu recent publicat în revista Nature, cercetătorii avertizează că New York și alte zeci de orașe americane de coastă sunt într-un proces accelerat...

Știință

Într-o descoperire remarcabilă care redefinește înțelegerea noastră asupra istoriei timpurii a umanității, cercetătorii au stabilit că o serie de unelte din piatră găsite în...

Actualitate

Vineri dimineață, un incident tragic a avut loc în zona terminalului de plecări a Aeroportului Internațional Henri Coandă Otopeni, marcând o zi neagră pentru...

Externe

Într-un caz șocant care a zguduit comunitatea din Uccle, o suburbie a capitalei Bruxelles, Belgia, o femeie de 35 de ani, identificată drept Jessica,...